Incompatibilitate în sistemul sanitar, inclusiv la Ministerul Sănătății, dar și un director de școală din județul Iași care și-a ajutat soțul să câștige ilegal zeci de mii de lei. Aceasta a găsit Agenția Națională de Integritate la ultima evaluare efectuată, potrivit unui comunicat de presă. În județul Iași, directorul Școlii Gimnaziale Oțeleni și totodată consilier local al comunei, va fi cercetată de procurori pentru că și-a folosit funcția pentru favorizarea unor persoane. „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, județul Iași, cu privire la posibila încălcare de către Alida-Elena Iftime a dispozițiilor art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (în formele în vigoare până la data de 28.07.2017, respectiv începând cu data de 28.07.2017). În perioada mai 2017 – septembrie 2018, în exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, persoana evaluată a semnat acte în temeiul cărora soțul persoanei evaluate a obținut venituri în sumă totală de 43.400 lei”, se arată în informarea ANI.

În această perioadă au fost verificate și alte persoane, pentru 6 dintre acestea fiind dat „verdict” de incompatibilitate sau conflict de interese. Este vorba despre Gabriela Stan, funcționar public de conducere în cadrul Ministerului Sănătății, care „în perioada 01 aprilie 2014 – 31 martie 2017 a exercitat simultan  funcția publică de conducere în cadrul Ministerului Sănătății și pe cea de Director financiar contabil în cadrul Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan”, Silvia Adriana Răducu, funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Băbeni, județul Vâlcea – „începând cu data de 20 septembrie 2007, atribuțiile exercitate ca funcționar public în cadrul primăriei, conform fișei de post, sunt în legătură directă sau indirectă cu activitățile desfășurate din domeniul privat”, Iosefina Viorica Tripon – funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Călățele, județul Cluj, care „în perioada 08 iunie 2015 – 16 octombrie 2019 a exercitat simultan funcția publică de consilier principal cu atribuții de control financiar preventiv în aparatul de specialitate al primarului și funcția contractuală de administrator financiar patrimoniu/ contabil la Școala Gimnazială Călățele, județul Cluj”, Gheorghe Peltecu – fost Manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” București, care „în perioada 01 aprilie 2014 – 30 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia”, București și pe cea de medic ginecolog (persoană contractuală cu contract individual de muncă) la o societate comercială”, precum și Ion Mădălin Călinoiu, farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu, județul Gorj – „în perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcția de farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale”.

În același timp, ANI spune că șeful de secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara, Octavian Fulger Lazăr s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece „a deținut, respectiv deține părți sociale la două societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, care au stabilit relații cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara”.

Articolul precedentEugen Stania, sau cum să găsești comunism la PNL
Articolul următorUSR propune vot prin corespondență la viitoarele alegeri