TAROM

Site-urile marilor aeroporturi din România nu funcționau duminică seara. Este vorba de de site-urile aeroporturilor din București, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iași, Satu Mare, Craiova. Potrivit primelor informații, este vorba despre un nou atac al hackerilor ruși de la Killnet. Siguranța zborurilor nu este afectată. Utilizatorii nu pot lua informații utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate. Nici site-ul companiei TAROM nu a putut fi accesat duminică seară. Cel mai probabil, este vorba despre un nou atac de tip distributed denial-of-service (DDoS). Hackerii nu au acces la informații clasificate, ci doar opresc posibilitatea de a accesa site-ul respectiv.

Atacurile au fost revendicate pe paginile de Telegram de către pretinși hackeri care susțin că acționează din Rusia.

Atacurile au fost revendicate de către hackerii proruși din gruparea Killnet

Acest gen de atacuri a fost anticipat de specialiștii români în securitate cibernetică, având în vedere ultimele incidente. Au fost mii de atacuri cibernetice în weekend asupra site-urilor unor instituții guvernamentale din România. O serie de pagini web aparținând autorităților publice din Republica Moldova au fost supuse unor atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service), în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu aproximativ ora 2:00.

Acestea au drept scop blocarea paginilor web prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, suprasolicitând resursele de procesare ale echipamentelor și cauzând indisponibilizarea paginilor web. Atacurile sunt efectuate din afara Republicii Moldova, de pe echipamente și rețele compromise, prin exploatarea unor vulnerabilități de securitate și înrolarea acestora în rețelele botnet, anunță SIS. Atacul cibernetic este atribuit grupării pro-ruse KILLNET ce activează pe principii de hacktivism și se specializează pe efectuarea atacurilor de tip DDoS asupra țărilor considerate de ei drept susținători ai Ucrainei.

Polonia este dispusă să devină unul dintre garanții securității Ucrainei

Articolul precedentRefugiații ucraineni stabiliți la Brașov au strâns deșeurile din pădurile de lângă municipiu
Articolul următorMinistrul Muncii, anunţ privitor la introducerea săptămânii de lucru de patru zile în România