Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru este de părere că mai aveam un pic de suportat. Iar când spunem „un pic”, ne referim la faptul că prin toamnă este posibil să avem parte de o revenire în forță a virusului, având parte de un al doilea val de epidemie de la noi din țară.

„Suntem într-un scenariu patru, suntem la peste 12.000 de pacienţi infectaţi COVID, suntem în momentul în care avem focare în personalul medical, suntem în momentul în care avem focare la persoane instituţionalizate şi la cei care îngrijesc aceste persoane. Mă repet, suntem la momentul în care trebuie să avem precauţie, iar faptul că avem echipamente, medicamente, avem materiale sanitare nu trebuie să ducă la o relaxare în care putem greşi. Rămâne de bază un personal medical care trebuie să rămână valid, acest personal trebuie să acorde asistenţa medicală pentru pacienţii COVID, dar şi non-COVID”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru este de părere că un al doilea val al epidemiei ar putea să ne lovească chiar în toamnă, mai exact prin octombrie-decembrie

De asemenea, ministrul a mai ținut să menționeze faptul că dacă vom continua să respectăm restricțiile și rugămințile autorităților, șansele ca acest al doilea val de pandemie să apară se diminuează.

„Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care erau altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe ca o zi frumoasă, ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al sărbătorilor pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Articolul precedentCiolacu vrea să-l reclame pe Iohannis la CNCD
Articolul următorConflict în interiorul partidului. Alexe pierde „teren”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.