FOC DE VOIE la MISTREȚUL PAHONȚU!

2 aprilie – 2 noiembrie. Calculați fiecare cât mai poate sta cel mult Lucian Pahonțu în fruntea Serviciului de Protecție și Pază. Că el deja o face! Nici măcar un ”GHIUL BÂLBÂIT” neavând cum să creadă cu adevărat că se va retrage la Bruxelles, odată cu un Iohannis ”aburit” care va fi ”plantat” comisar european pentru Apărare!

Iar cum pensia specială oricum de peste 30.000 de lei pe care deja și-a ”proiectat-o” îi dă ”cu rest”, încă șeful SPP pare să își fi găsit o nouă pasiune pentru ultimele luni petrecute la vârful sistemului. Nu, nu ne referim la filajul total și complet ilegal efectuat asupra unor ”obiective” cu funcții uriașe în statul român. Deocamdată, cel puțin… Ci la faptul că Pahonțu s-a apucat de construit! De fapt de renovat! Vile peste vile! Din bugetul de stat, PNRR sau unde mai poate ”atârna”. Dar mereu mai cu aceeași firmă care oricum ”geme” de foști ofițeri superiori din SPP.

Și dacă ieri le-am dat în caschete SSI-știlor, SDI-iștilor și la ce ”panarame” contrainformative o mai ține Pahonțu pe lângă el cu informația că însuși șeful statului a fost documentat intrând, fie și ”pe deplin acoperit”, în vila din Bulevardul Aviatorilor nr. 86, astăzi vine și rândul altor vile. Renovate tot la o singură ”ridicătură de sprânceană” a unui Pahonțu care în curând nu va mai putea face rău doar celor care i-au executat ordinele pe persoană fizică.

Pentru că, uite că se știe și pentru cine a ajuns să subcontracteze până și un greu al sistemului precum ”cuscrul” de la ”Bog ‘Art”. Raportul contrainformativ intrat în posesia noastră ”focusând” inclusiv cadrele de nădejde ale generalului Pahonțu care au aterizat direct la… CONRAD!

”Bogdea Nicolaie, identificat cu (…), fost locțiitor la Logistica Seviciului de Protecție și Pază…

Director economic Antonache Marian, identificat cu (…)…

Adjunctul generalului Tudor, fost șef la Achiziții…”

Dar și ”legăturile primejdioase” cu RA APPS, prin același general Tudor care a supervizat toate lucrările la vilele în care a stat Klaus Werner Iohannis. Și în care ar vrea să mai stea! Inclusiv cea de pe Aviatorilor 86. Așa că, generale Tudor, ai mare grijă cu ”schimbatul porților”…

Pentru că vezi și tu că nu mai ești chiar singur pe strada sistemului…

Și uite cum deja punând una lângă alta toate aceste documentări informative, poate nu mai este chiar o uluitoare coincidență că tocmai CONRAD-ul ”gemând” de SPP-iști renovează vilele SPP-ului lui Pahonțu! Chiar dacă ”Marele Arhitect” – după cum am promis, vom devoala fotografia cu Pahonțu cu șorțuleț doar după părăsirea de către acesta a serviciului pe care îl conduce din 2005! – al SPP a avut grijă să fie ”clasificate” așa–zisele licitații la toate cele prime patru vile la care ne referim astăzi.

Inclusiv la cea din Predeal, pe care ”pahonțiștii” au pierdut-o în fața ”brașovenilor”.

Constructorii lui Pahonțu trebuind să se mulțumească doar cu alte trei renovări de vile mai mult sau mai puțin de protocol.

În frunte cu cea de pe strada Moliere (cea din spate, destinată folosirii exclusive de către SPP-iștii însărcinați cu paza fostului președinte Ion Iliescu). Și a cărei recondiționare a fost calculată la ”prețul corect” de 2.000.000 euro, bani din PNRR. A vilei ”Mistrețul” de la Sinaia, dar și a celei de la Neptun, ambele arvunite tot la 2.000.000 de euro bucata.

Numai că, ghinion, uite că nu chiar toate structurile statului român s-au atrofiat… Astfel că, fie și în ultima clipă s-a reușit, la nivelul Guvernului României, blocarea atribuirii celor trei contracte de la Moliere, Mistrețul și Neptun. Contracte la care au alergat de unii singuri, dar încă nu au putut trece linia de final…

Cu atât mai greu fiind pentru Pahonțu atunci ”să calce apa” tulburată de raportul contrainformativ intrat în posesia noastră și în cazul contractului construcției de la Popești! Știu ei care Popești! Aici fiind deja gata atribuit ”numărul de penal” al unui dosar care vizează cum de plățile au fost achitate integral la data de … 30 noiembrie 2023! În schimb și acum se efectuează lucrări, fie ele și chipurile unele de ”remedieri”!!!

Numai că, după cum au putut constata cu ochii lor, pe ”fișele foto”, partenerii mințiți mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu, obiectivul nu a fost încă recepționat! Astfel că atât cadrele militare ale Serviciului de Protecție și Pază, cât și cele pentru misiunile internaționale desfășurate sub egida UN se instruiesc trăgând cu muniție reală în plin șantier, ci nu în POLIGON!!!

Articol preluat din ASI-ROMÂNIA

VIACătălin TACHE
SURSĂASI-România
Articolul precedentPSD conduce în continuare în ceea ce privește intenția la vot
Articolul următorSindicaliștii din Educație, întâlnire cu ministra Deca
Senior partner Ziarul de Investigatii