Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a discutat cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în legătură cu preluarea Lacului Tăbăcăriei de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, cea care îl administrează în acest moment. Mai mult, cele două părți au ajuns la un punct comun, potrivit căruia lacul este mai important pentru localnici, decât pentru agenția de resort.

Mamaia, înnoită cu 53 de hectare de plajă

Demersul făcut de municipalitate este pentru a putea repara malurile, dar și pentru a găsi soluții de igienizare a cuvetei lacului. „Lacul Tăbăcăriei a fost lăsat de izbeliște atâta amar de vreme. Am fost personal la acțiuni de igienizare a lacului înainte de a fi ales primar și am văzut starea de degradare în care se află. Acum am posibilitatea să fac ceva în această privință.

Am hotărât să îl preluam pentru a repara malurile și pentru a găsi soluții de igienizare a cuvetei lacului și de a o păstra curată, laolaltă cu parcul ce o înconjoară. Constănțenii au nevoie de un loc pentru a se relaxa și de a se bucura de priveliștea unui lac curat. Aș mai adăuga că pe acest lac se antrenează sportivii de la canotaj și caiac-canoe care au adus atâtea medalii Constanței și României. Pentru ei și pentru toți constănțenii am inițiat acest demers”, a scris Vergil Chițac, pe pagina sa de Facebook.

În cadrul Consiliului Local a fost luată hotărârea cu privire la preluarea Lacului Tăbăcăriei de către municipalitate, iar această hotărâre a ajuns prin intermediul Secretariatului General al Guvernului la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în subordinea căruia funcționează Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

Constanța, cu vederea spre mare

Articolul precedentEmil Boc: „Soluția este să găsești balanța dintre măsuri care să protejeze sănătatea și continuarea activităților economice”
Articolul următorOrban vrea ca toate persoanele active să plătească contribuții, indiferent de vârstă