Foto: Facebook

Premierul Ludovic Orban a vorbit deschis despre ceea ce ce poate face pentru a stopa ceea ce începe să devină un fenomen: demisiile personalului de specialitate, în contextul în care pandemia de coronavirus ne-a cam prins pe un deficit deja existent. Un exemplu negativ este Spitalul Judeţean din Arad, unde 14 medici şi 17 asistenţi medicali au demisionat de la începutul crizei și până ieri.

Orban a explicat aseară la Europa FM ce soluții sunt, însă urmează o consultare pe această temă cu specialiștii din Ministerul Sănătății.

Personal, nu aș opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică. Le-aș da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgență, prin derogare de la Codul Muncii.

Este ușor să spui să nu mai practice medicina, dar România și așa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experiență. Trebuie să asigurăm condiții mai bune în spitale, să cumpărăm materialele necesare, să asigurăm resursele necesare.

Solicitarea mea către personalul medical este să îşi facă datoria, să respecte jurământul lui Hipocrat, să trateze toţi pacienţii, nu numai pacienţii infectaţi cu coronavirus, ci şi pacienţii care au nevoie de îngrijir medicale.

Noi facem tot ce este omeneşte posibil pentru a asigura materialele, echipamentele, substanţele necesare. Ne-a prins această epidemide oarecum nepregătiţi. La momentul preluării guvernării ne-am dat seama că sunt rezervele goale”, a declarat premierul pentru sursa citată.

Articolul precedentCentru pentru victimele violentei domestice, deschis in Bucuresti. Firea: „Sunt persoane care NU sunt in siguranta in propriul camin, se simt izolate, speriate si lipsite de aparare”
Articolul următorPrimăria Sectorului 1 sprijină medicii de familie. Primarul le-a dus echipamente de protecție și dezinfectanți