Primaria Capitalei, prin Directia de Asistenta Sociala, a deschis ieri cel mai nou și totodată cel mai mare centru social destinat victimelor violentei domestice din Bucuresti, spatiu in care pot fi cazate 100 de persoane. Centrul are 32 de garsoniere si 4 apartamente cu 2 camere, in prezent aici fiind deja cazate cateva mamici cu copiii lor.

Autoritatile au explicat ieri si cum se poate apela la ajutor, in caz de nevoie: orice femeie din Bucuresti, victima a violentei domestice, poate suna la numarul unic national 0800 500 333, urmand a fi indrumate catre centrul dedicat administrat de Primaria Capitalei, prin DGASMB.

In aceasta perioada dificila pentru noi toti, pentru a fi in siguranta, este necesar ca toata lumea sa ramana in casa, insa, din nefericire, sunt persoane care NU sunt in siguranta in propriul camin, se simt izolate, speriate si lipsite de aparare. Este vorba despre femeile, victimele violentei domestice!

Conform statisticilor, in perioada de izolare si distantare sociala creste numarul victimelor violentei domestice, de aceea noi ne-am pregatit sa oferim adapost acestor persoane!

Acest centru ofera gazduire pe perioada de pana la un an, cu posibilitatea de prelungire, hrana, asistenta juridica, asistenta psihologica si sociala, locuri de munca. In prezent, in centru sunt cazate 8 mame si 14 copii.

Toate femeile pentru care izolarea la domiciliu reprezinta un pericol la adresa sanatatii si vietii se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Astfel, facem un apel catre toti bucurestenii care cunosc persoane pentru care aceasta perioada reprezinta un pericol, sa contacteze reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Deschiderea acestui nou centru reprezinta o masura suplimentara implementata de Primaria Capitalei, cu privire la violenta domestica, pe langa decontarea certificatelor medico-legale si centrul de asistenta pentru agresori familiali”, a explicat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Articolul precedentIdee pentru utilizarea Romexpo: „Se poate organiza, in conditii de siguranta, cel mai mare si mai complex spital pe care Romania poate sa-l aiba”. Cine a venit cu aceasta opinie
Articolul următorOrban, despre demisiile în bloc din sistemul sanitar: „Personal, nu aș opta pentru o variantă extremă”