Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

O universitate din Harkov a fost ţinta bombardamentelor, în noaptea de marți spre miercuri. Anunţul a fost făcut de presa ucraineană.

Conform acestui anunţ, lansat de către jurnaliştii de la Ukrinform, este vorba despre o universitate militară.

Armata rusă a bombardat Universitatea Forțelor Aeriene Ivan Kozhedub din Harkov

Reamintim că Harkov este orașul ucrainean care, de la începutul săptămânii, este ținta unor lovituri constante, potrivit platformei ucrainene Ukrinform, care citează Armata ucraineană.

Mai multe imagini făcute la sediul universităţii bombardate au ajuns în spaţiul media, iar utilizatori site-urilor de socializare au confirmat, pe platforma Twitter, că imaginile sunt reale.

Tot la Harkov, potrivit unor relatări din cursul dimineții de miercuri, citate de G4Media.ro, oficiali ucraineni au publicat filmări ce indică bombardarea clădirii departamentului regional de poliție. Aceeași sursă menționează și un anunț al armatei din Ucraina, potrivit căreia trupe aeriene ruse au aterizat la Harkov.

Alături de universitate, mai multe clădiri sunt, în momentul de faţă, în flăcări

Serviciul de Stat de Urgență a anunţat că incendiul s-a extins la clădirile de locuințe.

La fața locului au ajuns salvatorii. Încă nu se știe câte victime sunt. Informațiile sunt în curs de actualizare”, a transmis Serviciul de Stat de Urgență.

Zeci de civili au murit la Harkov. Președintele Ucrainei: “Este o crimă de război”

În cursul zilei de ieri, 1 martie, președintele Ucrainei a descris bombardamentul de la Harkov, care a ucis zeci de civili, drept o crimă de război. Nouă persoane, inclusiv trei copii, au murit luni, după ce bombe cu dispersie rusești au vizat clădiri rezidențiale.

A fost, în mod clar, o crimă de război. Oraș pașnic. Zone rezidențiale pașnice. Fără facilități militare. Zeci de înregistrări ale martorilor oculari demonstrează că nu a fost o singură salvă falsă, ci distrugerea deliberată a oamenilor. Rușii știau unde trag”, a declarat Volodymyr Zelensky.

Articolul precedentMinistrul german al Apărării vizitează Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu
Articolul următorCel mai bogat rus a fost pus pe lista neagră a Uniunii Europene
Jurnalist full-time / Pesimist part-time