Sursă foto: Digi 24
Sursă foto: Digi 24

Vladimir Putin va plăti scump pe termen lung pentru invazia sa în Ucraina, chiar dacă campania sa militară ar putea reporta mici victorii pe termen scurt, a declarat marți preşedintele american Joe Biden.

„Deși poate obține mici victorii pe câmpul de luptă, el va plăti un preț mare pe termen lung”, a declarat Joe Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii, la Washington.

Vladimir Putin, catalogat drept un ”dictator”

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin. El l-a numit pe Vladimir Putin un ”dictator” care este acum izolat de lume mai mult ca oricând. Vladimir Putin ”s-a înşelat”, ”suntem pregătiţi, suntem uniţi”, a mai spus Joe Biden. Joe Biden a cerut membrilor congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care ”nu se teme de nimic”.

Joe Biden a promis că Vladimir Putin va plăti un preţ ridicat continuu pe termen lung.

El i-a ameninţat pe oligarhii ruşi cu confiscarea „iahturilor, apartamentelor de lux şi a avioanelor lor”. Un grup operativ al Departamentului de Justiţie al SUA se va axa pe urmărirea penală a activităţilor criminale ale acestora.

”Dacă dictatorii nu plătesc preţul pentru agresiunea lor, ei provoacă şi mai mult haos”, a avertizat Joe Biden, referindu-se la liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus ”a crezut că Occidentul şi NATO nu vor răspunde”, a mai spus Joe Biden. ”Putin este acum mai izolat ca oricând de restul lumii”, deoarece în lupta împotriva ”autocraţiei”, ”democraţiile sunt pregătite”, a adăugat preşedintele american. El a enumerat sancţiunile fără precedent aplicate Rusiei după invazia din Ucraina.

Joe Biden a anunţat o interdicţie pentru avioanele ruseşti din spaţiul aerian al SUA, la fel ca şi Uniunea Europeană şi Canada.

Cele 27 de state UE au aprobat excluderea „anumitor bănci ruseşti” din sistemul de mesagerie Swift, un angrenaj cheie în finanţele internaţionale, şi interzicerea mass-media ruseşti de stat RT şi Sputnik.

Ca urmare a sancţiunilor, va fi deschisă o procedură de faliment împotriva principalei filiale europene a celei mai mari bănci ruseşti, Sberbank, a comunicat autoritatea de reglementare bancară a UE.

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cel mai înalt organism judiciar al ONU, a anunţat audieri pe 7 şi 8 martie, după ce guvernul ucrainean a acuzat Moscova că plănuieşte un genocid.

Joe Biden le promite talibanilor că vor plăti pentru tot

Articolul precedentForțele ruse au bombardat Memorialul Holocaustului din Kiev
Articolul următorLumini stinse în Galaţi, cu scopul de a deruta piloţii ruşi