Baza Mihail Kogalniceanu
Baza Mihail Kogalniceanu. Sursa foto: Pagina de Facebook

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, se va întâlni miercuri cu omologul german, Christine Lambrecht, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit comunicatului transmis de către MApN, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO. Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, mai precizează MApN.

Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului 2021, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană.

MApN precizează că în prezent, detaşamentul german dislocat în România este format din aproximativ 75 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi şase aeronave Eurofighter Typhoon, care execută, alături de militarii Forţelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO. Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precizează MApN.

Forţele Aeriene Italiene au suplimentat cu încă patru aeronave Eurofighter Typhoon detaşamentul dislocat, din luna decembrie a anului trecut, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, ajungând, în acest moment, la opt aeronave de luptă, a informat marţi Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, primele două avioane au aterizat duminică, iar celelalte două au sosit marţi în baza de la Mihail Kogălniceanu.
Detaşamentul italian execută, alături de militari ai Forţelor Aeriene Române, ai Forţelor Aeriene Germane şi ai Forţelor Aeriene Americane, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

135 de militari francezi și mijloace tehnice au sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Ministerul Apărării Naţionale a salutat sosirea în România a militarilor din cadrul Forței de Răspuns a NATO.

„Încă 135 de militari francezi și mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au sosit marți, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja sosiți în ultimele zile în România. Militarii au fost întâmpinați de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, și de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud – Est, generalul – maior Cristian Dan. Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord – Atlantic din 25 februarie 2022 NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie”, a comunicat MApN.

Vasile Dîncu: „Ne pregătim şi pentru ce este mai rău”

Articolul precedentLumini stinse în Galaţi, cu scopul de a deruta piloţii ruşi
Articolul următorUniversitate din Ucraina, bombardată de forţele ruse