Sursa foto: Twitter - Markus Villig
Sursa foto: Twitter - Markus Villig

Românii au demonstrat, de la începutul invaziei trupelor ruse în Ucraina şi până în cea de-a şaptea zi de război, că sunt alături de refugiaţi, solidari cu aceştia.

Mai mult, campaniile de donaţii sunt mai active ca niciodată, în România donându-se inclusiv sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei.

Pe lângă ajutorul venit din partea autorităţilor şi antreprenorilor, românii au donat produse alimentare, haine şi sume de bani pentru a sprijini refugiaţii ajunşi pe teritoriul ţării noastre.

Compania estoniană Bolt: “Vom dona 5% din valoarea comenzilor tale Bolt”

Pentru a susține Ucraina, Bolt va dona 5% din valoarea fiecărei comenzi din Europa către organizații non-profit ucrainene, inclusiv către Crucea Roșie.

Fondatorul și CEO-ul Bolt, Markus Villig, a scris, marți, pe rețelele sociale că Bolt intenționează să doneze peste 5 milioane de euro pentru a sprijini Ucraina.

Compania sa este unul dintre cei mai mari angajatori din Europa Centrală și de Est.

Suntem împotriva invaziei ruse a Ucrainei. Suntem alături de cei 112 angajați ai noștri din Ucraina. Suntem împotriva întunericului. Слава Україні! [Glorie Ucrainei]”, a adăugat Villig. Markus Villig a mai scris despre istoria Estoniei și de ce este important ca estonienii să sprijine Ucraina în acest timp.

Venind din Estonia, cunoaștem prea bine valoarea libertății. Părinții și bunicii noștri au așteptat ca ocupația să se termine, timp de 48 de ani. Au fost ani lungi. Europa nu poate face, din nou, aceeași greșeală”, a mai adăugat fondatorul și CEO-ul Bolt.

Compania din Estonia a ţinut să precizeze că s-a mobilizat, iar donaţiile vor ajunge la destinaţie în următoarele 2 săptămâni.

Toate aceste acțiuni arată solidaritatea noastră cu toți cei din Ucraina”

De asemenea, reprezentanţii Bolt au precizat, în cadrul unui comunicat, că au suspendat toate operațiunile de ride-hailing din Belarus.

Mai mult, aceştia au luat decizia de a elimina toate produsele și mărcile rusești din magazinele Bolt Market. În urma aceste acţiuni, respectivele produse au ajuns către organizații de caritate.⁣

Articolul precedentRefugiaţii ucraineni care au ajuns în Banat aleg să părăsească România
Articolul următorCocktail Molotov: o poveste aiuristico-paranoidă, un iPad malefic și-o ușă patrioată
Jurnalist full-time / Pesimist part-time