hexi pharma 2

Șase polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov sunt anchetați într-un dosar penal pentru luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual, în legătură cu modul în care își desfășurau atribuțiile de serviciu.

Oamenii legii ar fi comis faptele de mai sus pe parcursul a mai bine de un an, existând informații potrivit cărora cei șase cădeau la înțelegere cu șoferii care încălcau legea, în schimbul unor „atenții”.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, ieri organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna derulând în total 18 percheziții domiciliare, atât la locuințele celor șase polițiști din cadrul IPJ Brașov, precum și la sediul subunității de poliție unde aceștia își desfășurau activitatea.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, a detaliat DGA.

Toate activitățile s-au desfășurat cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov și al Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov – BOS Covasna, din cadrul IGPR, dat fiind că, potrivit DGA, au fost puse în executare inclusiv 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, pentru audieri.

Articolul precedentSecretar de stat PSD, lăsat fără atribuții de ministrul PNL al Educației, după o postare pe Facebook
Articolul următorPSD, ultimatum către colegii de coaliție, prin comunicate de presă: „PNL să-și definească poziția față de taxa de solidaritate”