Violeta Alexandru: „Ce înseamnă să nu ai principii și să nu ai curajul să lupți pentru ele”

Liberalii au renunțat la prevederea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat

Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a scris că „aripa roșie” a Partidului Național Liberal și-a plecat capul în fața social democraților și a cedat la prevederea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul, în cazul celor care optează să mai rămână în sistem și după împlinirea vârstei de pensionare. Această prevedere îi viza pe cei din sistemul public, care ar fi trebuit să aleagă între pensie și salariu.

„Aripa roșie din PNL a cedat (din nou) în fața PSD. Ce înseamnă să nu ai principii și să nu ai curajul să lupți pentru ele. PNL capul în pământ și execută comanda PSD. Renunță la interzicerea cumulului pensie – salariu la stat. Mă așteptam. Imaginați-vă câte pile au de rezolvat cele două partide care și-au trădat electoratul și care au pus temporar mâna pe România”, a scris Violeta Alexandru, parlamentarul independent, după ce a plecat din PNL.

Potrivit reprezentantei Forța Dreptei, formațiune înființată de fostul lider liberal, „niciodată nu se vor așeza lucrurile corect în România cu PSDiști, pe față  sau vopsiți, la putere”. Mai mult, aceasta susține că „nu se va face reformă în administrația din România în această perioadă. Un tânăr care ar vrea să candideze pentru un post în administrație, își poate lua gândul pentru momentul. Păcat. Ani ratați pe care îi vom recupera greu. Alt angajament călcat în picioare. Se ocupă aparatul de stat să nu se poată nimic. Pentru moment”, a mai scris Violeta Alexandru, pe Fabebook.

Reamintim că proiectul inițiat chiar de PNL și care se află în aceste zile în Camera Deputaților, care este for decizional, prevede ca persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare să își poată continua activitatea, la cerere, dar nu mai mult de împlinirea vârstei de 70 de ani, precum și interzicerea cumulului pensiei cu salariul, pentru cei din sistemul de stat.

Discuții în coaliție și „impactul” măsurii

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că va exista o discuţie pe marginea cumulului pensiei cu salariu de la stat, subliniind că doreşte să vadă impactul acestei măsuri, în special în zona administraţiilor locale.

De altfel, și purtătorul de cuvânt al PNL a explicat necesitatea unei discuții pe subiect, în coaliție, dat fiind faptul că inițiativa legislativă a fost depusă într-un cu totul al context politic decât cel actual.

„Este vorba despre o iniţiativă a Ministerului Muncii într-un cu totul alt context politic faţă de cel din acest moment. Este şi motivul pentru care am socotit că cel mai înţelept lucru şi cel mai la îndemână lucru este să discutăm această chestiune în cadrul coaliţiei şi să luăm o decizie în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu se pune în acest moment problema modificării vârstei de pensionare sau a blocării cumulului pensiei cu salariul. După ce vom avea discuţia în coaliţie şi în cadrul guvernării vom ieşi cu o decizie”, a afirmat Ionuţ Stroe, marţi la Parlament.

Oprea (PSD): „Foarte puțini dintre cetățenii României vor mai beneficia de pensie”

Articolul precedentOprea (PSD): „Foarte puțini dintre cetățenii României vor mai beneficia de pensie”
Articolul următorAproape jumătate de milion de facturi la energia electrică au fost greșite