Constanța: Astăzi a avut loc ceremonialul de certificare NATO al Forţelor Aeriene Spaniole

Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Spaniole vor apăra, împreună, integritatea NATO

În cursul zilei de astăzi, la Constanța, a avut loc ceremonialul de certificare NATO al Forţelor Aeriene Spaniole, anunță Agerpres. Mai exact, evenimentul a avut loc la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța și a avut ca scop principal certificarea detașamentului Forțelor Aeriene Spaniole, în cadrul NATO, la misiunile de Poliţie Aeriană Întărită, în partea de est a continentului european.

Județul Constanța, pregătit să-i primească pe spanioli

Detaşamentul Forțelor Aeriene Spaniole este format din 130 de militari, piloţi, însă şi personal tehnic și deține şase aeronave Eurofighter Typhoone. Personalul militar spanion va efetua misiuni în următoarele două luni împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, cu aeronave F-16 Fighting Falcon şi MIG-21 LanceR.

În discursul său, susţinut în timpul ceremonialului, comandantul detaşamentului spaniol, locotenent colonelul Jose Enrique Hernandez Medel, a spus că misiunile de Poliţie Aeriană Întărită la care au participat până acum militarii Spaniei au dovedit faptul că atât militarii români, cât și cei spanioli, sunt pregătiți de orice provocare, mai ales în contextul situației pandemice mondiale. „Condiţiile specifice ale acestei misiuni sunt oarecum diferite, din cauza pandemiei. Au fost luate toate măsurile de precauţie, există proceduri specifice care sunt aplicate pentru a evita boala şi răspândirea ei”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Constanța va avea tot un prefect liberal

Generalul locotenent Daniel Petrescu a afirmat, de asemenea, în cadrul ceremonialului din județul Constanța, că cele două forțe militare, atât cea română, cât și cea spanionlă, vor lucra „cot la cot” pentru un scop comun: apărarea NATO.

„Doresc să subliniez că misiunea NATO de Poliţie Aeriană Întărită este o misiune de apărare colectivă în timp de pace, menită să asigure securitatea spaţiului aerian al Alianţei. Poliţia Aeriană Întărită face parte din măsurile NATO de asigurare adoptate în 2014, la Summitul din Ţara Galilor, demonstrând angajamentul aliaţilor de a descuraja orice posibilă agresiune. Misiunea de Poliţie Aeriană Întărită este o componentă fundamentală a modului în care alianţa oferă securitate membrilor săi”, a afirmat şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, potrivit aceleiași surse.

Sursa foto: captură video Ministerul Apararii Nationale

Întregul ceremonial poate fi urmărit aici.

Articolul precedentPacientul ars a fost tratat inuman: răni necurățate și comprese aplicate direct pe arsuri
Articolul următorBerbeceanu nu mai e prefect al Capitalei. Vrea ca cel care îi va lua locul să respecte legea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.