Maia Sandu nu îi va reda lui Băsescu cetățenia

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că nu are intenția de a-i reda, din oficiu, cetățenia moldovenească fostului președinte al României, Traian Băsescu. Sandu a declarat că, din câte știe aceasta, există vreo decizie finală a Curții Supreme de Justiție de retragere a cetățeniei astfel că pentru a beneficia din nou de cetățenie, Băsescu ar rebui să reia procedura și să depună un nou set de acte.

Maia Sandu: „Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura”

„Din câte cunosc eu, există o decizie finală la Curtea Supremă de Justiţie pe dosarul pe care l-a inaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon pe acel decret prin care i-a fost retrasă cetăţenia. Pentru că procesul acolo s-a finalizat, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia”, a declarat președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu, prima femeie aleasă președinte în Republica Moldova

Reamintim că, în data de 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova, Curtea supremă de Justiţie de la Chişinău respingându-i acestuia recursul la decizia inițială de retragere a cetăţeniei.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu a plantat stejari de Ziua Națională și a vorbit despre unitate, ură și dezbinare
Articolul următorUSR PLUS, în conflict direct cu PNL, la Sibiu. Se cere depolitizarea instituțiilor publice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.