USR PLUS, în conflict direct cu PNL, la Sibiu. Se cere depolitizarea instituțiilor publice

Cu toate că, în general, în țară, la alegerile locale, cei de la USR PLUS și-au dat mâna cu PNL, relațiile par să nu fie peste tot la fel, ba chiar mai mult decât atât, să se fi răcit suplimentar de atunci. O astfel de situație găsim și la Sibiu unde cele două formațiuni (USR PLUS și PNL) par să fi intrat într-un conflict direct, USR PLUS acuzând PNL de politizarea intituțiilor publice.

USR PLUS: „Alianţa USR PLUS Sibiu solicită oprirea politizării instituţiilor publice!”

„La două săptămâni după demisia din funcţia de director al DSP Sibiu, invocând motive medicale, dr. Gabriel Budescu se pare că va fi numit în funcţia de director medical al Spitalului TBC Sibiu. Fără publicarea anunţului de post vacant pe site-ul instituţiei, fără concurs, dr. Budescu se întoarce într-o poziţie de conducere a unei instituţii publice din judeţ”, se declară pe pagina USR PLUS a filialei Sibiu.

Potrivit aceleiași surse, doctorul Gabriel Budescu este membru PNL şi s-ar fi aflat timp de 10 ani la conducerea Direcţie de Sănătate Publică, depunându-și demisia în data de13 noiembrie, și acuzând „motive medicale”.

„În plină pandemie şi în mijlocul unui scandal naţional privind politizarea instituţiilor publice, singura grijă a Guvernului este să îşi pună oamenii în poziţii cheie. Considerăm că este o lipsă totală de respect faţă de sibieni ca aceste ‘rocade politice’ să continue”, a declarat Marius Vulcan.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMaia Sandu nu îi va reda lui Băsescu cetățenia
Articolul următorDăncilă revine de Ziua Națională. Cu tricolorul în suflet
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.