Sursă foto: Facebook/Poșta Română
Sursă foto: Facebook/Poșta Română

Un sac cu bani a fost furat în cursul zilei de marți, 1 noiembrie ac. Concret, este vorba despre o sumă considerabilă: 278 000 de lei. Potrivit surselor zin.ro, este vorba despre banii de pensii pentru locuitorii din Ilfov.

Poliția a confirmat jaful de proporții.

La data de 1 noiembrie a.c., , un reprezentant al Poştei Române a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, un angajat, şofer transport valori la aceeaşi instituţie, l-a sesizat cu privire la faptul că, în timp ce se afla oprit pe strada Eroului din Chiajna, din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare a dispărut un sac ce aparţine Poştei Române, în care se afla suma de 278.000 lei, şi care ar fi fost sustras de însoţitorul acestuia, angajat la aceeaşi instituţie.La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii din Chitila pentru efectuarea activităţilor specifice, în cauză fiind identificat delegatul, respectiv un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea faptei sesizate.”, a transmis IPJ Ilfov.

Așa cum reiese din comunicatul transmis de oamenii legii, la acest moment se vorbește doar de un suspect, nu și de identificarea concretă a jafului de la Poșta Română sau de recuperarea prejudiciului.

Problemele se țin lanț la Poșta Română. Instituția este vizată și de o anchetă DNA

Deși actuala conducere a Poștei Române anunța o serie de modernizări tehnice-administrative, iată, mașinile instituției care transportă bani nu sunt dotate cu de dispozitive care să prevină furturile/să-i identifice pe autorii acestor jafuri. În această vară, procurorii DNA au demarat o anchetă cu privire la angajările de la Poșta Română. Sunt vizați consilierii ai directorului general, șefi de sucursale regionale sau șefi de direcții. Zin.ro a mai relatat acest lucru, dar actuală conducere a refuzat să răspundă la întrebările noastre, invocând protecția datelor cu caracter personal(GDPR). Menționăm că faptele ilegale care îi privesc pe funcționarii publici sau persoanele care exercită o activitate în folosul public nu sunt informații „interne”, ci se pot comunica în mod deschis. Potrivit surselor noastre, DNA verifică și toate achizițiile Poștei Române de la începutul anului 2023.

Citește și: Explozie politică la Poșta Română. Conducerea refuză să spună public cum se fac angajările


Articolul precedentPromisiunile lui Nicușor Dan din campania electorală se năruie una câte una! Astăzi, centralele de cartier
Articolul următorMinistrul Bode și teza sa de doctorat: oficial, au fost descoperite erori de citare și fragmente plagiate
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”