Sursă foto: Facebook/Ministerul Educației
Sursă foto: Facebook/Ministerul Educației

A fost semnat Ordinul de aprobare a listelor beneficiarilor de stimulente financiare pentru absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională (sesiunea 2022) și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației din România.

Cuantumul stimulentului financiar acordat fiecărui absolvent este în valoare de:

a) 2.000 de lei pentru absolventul învăţământului gimnazial care a obținut media 10 la Evaluarea Națională (pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2022);

b) 5.000 de lei pentru absolventul învăţământului liceal, care a obținut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2022).

În total, lista beneficiarilor cuprinde 237 de absolvenți de clasa a VIII-a și 239 de absolvenți ai ciclului liceal. Sumele aferente stimulentelor financiare sunt transmise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare de unde provin beneficiarii”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Nicolae Ciucă i-a felicitat pe elevii care au obținut media 10: ”Apreciem că performanță lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată”

Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util in dezvoltarea lor ulterioară, in domeniul profesional și personal. În contextul menționat anterior, apreciem că performanță lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație către întreagă populație școlară la un învățământ de performanță înaltă”, a anunțat Guvernul.

Articolul precedentDan Vîlceanu, avertisment: „Această coaliție se va rupe, este evident că se va rupe”
Articolul următorTokyo începe să elibereze certificate de parteneriat pentru cuplurile de același sex
Jurnalist full-time / Pesimist part-time