sursă foto: Facebook Lavinia Coțofană

Lavinia Coțofană, fost judecător și până mai ieri director juridic la Administrația Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, a fost dată afară de Gabriela Firea, în plin scandal legat de Spitalul „Gomoiu”. Ieri, Libertatea a scris că sunt informații concrete că în cazul acestei unități spitalicești s-au furat bani publici cu știrea primarului Capitalei. Ulterior, avea să se afle că această situație se știa de mult și fusese reclamată de directorul Coțofană. Fosta judecătoare chiar și-a pierdut postul din acest considerent: nimeni nu are voie să facă sesizări privind nereguli din primărie!

Lavinia Coțofană era director juridic din mai anul acesta. Câteva luni mai târziu, pe 11 octombrie, directorul ASSM a făcut o plângere penală împotriva constructorului și a consultanților angajați de primărie, reclamând falsificarea procedurii de achiziție pentru „Gomoiu” și supraevaluarea lucrărilor. La doar câteva zile, pe 28 octombrie, aceasta fost eliberată din funcție.

Plângerea penală era îndreptată împotriva societăților Compagne DEnterprises CFE SA și CFE Contracting and Engineering SRL – reprezentate de belgianul Patrick Dubruille, și împotriva Aecom Ingineria SRL, reprezentată de Paul Hyde. Infracțiunile reclamate sunt înșelăciune, instigare la săvârșirea infracțiunii de deturnare a licitațiilor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (primele două) și, în plus, complicitate la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și uz de fals (în cazul ultimei companii).

Articolul precedentStarețul Justinian Tibil a fost destituit din funcție
Articolul următorViorica Dăncilă, văzută favorită în lupta cu Klaus Iohannis