Starețul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Caransebeș a fost destituit din funcție de către Consistoriul Monahal Eparhial al Episcopiei Caransebeșului. Preotul trebuie să implinească un canon de post și de pocăință la o mănăstire.

„În conformitate cu Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și în temeiul prevederilor Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române cu unanimitate de voturi, membrii Consistoriului Monahal Eparhial al Episcopiei Caransebeșului au hotărât depunerea (destituirea) din slujirea clericală a arhimandritului Justinian Tibil și împlinirea unui canon de post și de pocăință la o mănăstire” , se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Caransebeșului.

În urma scandalului sexual în care preotul a fost implicat, acesta s-a resemnat și a spus că se căiește.

”Facem precizarea că părintele arhimandrit Justinian Tibil a avut o atitudine de resemnare și pocăință față de faptele pentru care este acuzat asumând perioada de pocăință și manifestând dorință de îndreptare. Precizăm totodată că instanțele disciplinare ale Bisericii Ortodoxe Române au ca scop nu numai sancționarea celor aflați în cauze disciplinare, ci și îndreptarea acestora potrivit doctrinei creștine” se mai menționează în comunicatul de presă al Episcopiei.

Preotul Justinian Tibil a dat curs unor discuții cu tentă sexuală pe rețeaua de socializare Facebook. Starețul a avut discuții intime cu un tânăr și au trimis fotografii indecente.

Articolul precedentViorica Dăncilă, umilită de un localnic
Articolul următorPrimarul Capitalei „lovește” din nou: îl demite pe directorul juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, după o plângere în legătură cu sifonarea banilor publici