USR PLUS și-a ales noul lider. Dacian Cioloș este câștigător

USR PLUS și-a ales noul lider, în persoana lui Dacian Cioloș

USR, PLUS, USR-PLUS, Dacian Cioloș, Dan Barna, Guvern
Foto: Facebook

Spre deosebire de liberali, cei de la USR PLUS au mizat pe votul online, în contextul pandemiei, însă și a incidenței care, pe zi ce trece, e tot mai mare. Așadar, timp de aproape două săptămânii, membrii cu drept de vot din partid și-au exprimat opțiunea. În cursă au intrat Dacian Cioloș (fost lider PLUS), Dan Barna (fost lider USR) și Irineu Darău. În turul doi au rămas, însă numai Dacian Cioloș și Dan Barna.

Primul tur al alegerilor USR PLUS, câștigat de Dacian Cioloș

În primul tur al alegerilor, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău 3.300 de voturi (10,1%), cel de-al treilea fiind, astfel, eliminat din cursă. Așadar, au votat online, prin intermediul unei platforme securizate, 32.815 dintre cei 44.114 membri cu drept de vot (reprezentând 74,4% din total).

Al doilea tur, câștigat tot de Dacian Cioloș

Noul lider al formațiunii politice este Dacian Cioloș. El a obținut 50.9% din voturi.

Pe 2 și 3 octombrie va fi organizat un congres la Romexpo.

„La congres participă doar persoane vaccinate, conform unei decizii din iulie a Biroului Naţional, dar în având în vedere situaţia epidemiologică şi restricţiile de organizare a evenimentelor publice, USR PLUS îşi asumă respectarea regulilor şi a decis organizarea congresului în sistem hibrid”, a scris partidul, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citește și: Dacian Cioloș știe cine e vinovatul pentru incendiul de la spitalul din Constanța

Articolul precedentViața merge înainte: premierul Cîțu și-a numit un consilier onorific
Articolul următorTragedia de la Constanța se poate repeta în fiecare zi. Fost manager de Spital: „La spitalele de psihiatrie oricând pacienții pot arde de vii”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.