Sursa Foto: Facebook

Câteva ore mai lipsesc până când membrii USR PLUS vor afla cine îi va conduce în continuare, în această seară urmând a se încheia cel de-al doilea tur al alegerilor interne pentru desemnarea preşedintelui.

Cărțile pare că nu au fost încă făcute, în ambele tabere – USR și PLUS – fiind voci care o contestă pe cealaltă, imagine de ansamblu care dovedește cu adevărat cât de departe sunt unii de alții membrii așa-zisei formațiuni unitare.

Scindarea taberelor a fost confirmată aseară de parlamentarul Emanuel Ungureanu (aripa USR), care a avertizat că hăul va fi unul și mai mare în cazul în care partidul va ajunge să fie condus de Dacian Cioloș. Ungureanu a explicat totodată de ce nu îl are la inimă pe co-președintele Cioloș: partidul său, PLUS, este unul al oamenilor din servicii. Pe de altă parte, aceleași zvonuri sunt „pe piață” și la adresa membrilor USR.

Eu sunt convins anti-Cioloș, mai ales de la momentul în care am văzut câți oameni din servicii au intrat în PLUS. Îi știu pe cei cu CV-uri la vedere. Pe restul nu-i știu, dar îi simt”, a declarat Ungureanu, la B1 TV.

Acesta a opinat că USR PLUS nu doar că este scindat, ci că se va dezintegra dacă Dacian Cioloș va fi câștigătorul alegerilor interne, anume că „este posibil”, ca formațiunea să se „rupă”. Pe lângă aceasta, Ungureanu a afirmat că Cioloș este cel care „trage” înspre președintele Klaus Iohannis, iar dacă va ajunge la conducerea USR PLUS, aceasta va fi și linia partidului.

Suntem mai despărțiți ca niciodată și nu cred că Dacian Cioloș, dacă va câștiga, va reuși să ne fuzioneze. Este o concurență acerbă. Dacă va câștiga Dacian Cioloș, e posibil ca mulți parlamentari să se rupă de partid.

(…) Dacă iese Cioloș, eu zic că mai face rost de câțiva parlamentari (n.r. – Klaus Iohannis). Să se roage, el este om mai credincios”, a mai arătat deputatul USR PLUS.

Articolul precedentStrângere de fonduri pentru Miruna, fetița care are nevoie de cel mai scump tratament din lume
Articolul următorPSD: „Pe ultimii metri ai unei guvernări dezastruoase, Cîțu se pregătește să mai facă o mare mârșavie”