Foto: Asociația Noel
Foto: Asociația Noel

Asociația Noel strânge suma de 2.1 milioane de dolari pentru Miruna Bejan, o fetiță de doar 5 ani care are nevoie de cel mai scump medicament din lume pentru a opri boala care-i macină mușchii.

În ultimii 2 ani, asociația a reușit a reușit să strângă această sumă imensă pentru alți 3 copii, iar în momentul de față o ajută pe Miruna să primească acest tratament.

În trecut, cu ajutorul donațiilor și a implicării de care oamenii au dat dovadă, a fost strânsă suma de 2.190.000 de dolari, sumă din care Ștefănel, un copil diagnosticat cu amiotrofie spinală musculară, o boală care afectează mușchii de la nivelul întregului corp.

Cu ajutorul banilor strânși, Ștefănel are șansa unei copilării fericite și se pregătește pentru tratament.

Amiotrofie musculară spinală: o boală genetică rară care atrofiază mușchii și distruge corpul

Până în prezent, Asociația Noel a strâns pentru Miruna 980.000 dolari din cei 2.1 milioane necesari. Cu toate acestea, pentru a reuși, este nevoie de ajutor.

Fetița suferă de Amiotrofie musculară spinală, o boală genetică rară care îi atrofiază mușchii și îi distruge tot corpul. Tratamentul costă 2.100.000 de dolari, iar până în prezent, s-au strâns 983.355 de dolari.

Fetița nu reușește să își susțină propria greutate. Are proteze pentru trunchi, mâini și picioare, proteze care îi susțin greutatea corpului în poziție corectă. Coloana vertebrală este grav afectată. Mai mult, plămânii și cutia toracică nu se dezvoltă suficient fiindcă mușchii responsabili cu respirația sunt slăbiți, tendoanele picioarelor se scurtează, mâinile se deformează, și toate acestea din cauza lipsei musculaturii.

Miruna avea doar 10 luni când medicii le-au spus părinților că suferă de o boală mortală care distruge mușchii întregului corp, inclusiv pe cei responsabili cu respirația

Le-au zis că mușchii ei vor fi din ce în ce mai slăbiți și cel mai probabil va urca la cer în urma unui stop cardiac. La acea  vreme nu exista niciun tratament, părinții fiind obligați să își privească copilul cum moare. În ultimii ani, Miruna a primit un tratament care a încetinit boala, iar acum are șansa uriașă de a opri boala cu ajutorul tratamentului care costă 2.100.000 dolari.

Metode prin care se poate contribui la strângerea de fonduri:

Conturi bancare:

Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Swift/BIC: BTRLRO22

Beneficiar: Asociatia  Noel

BTPay: 0752.076.131

Revolut: 0749547124

user: @molnarg08w, revolut.me/molnarg08w

Paypal: https://paypal.me/asociatiaNoel 

Cu cardul: https://asociatianoel.ro/doneaza.html

Donații recurente https://asociatianoel.ro/doneaza/abonament-lunar.html

Sponsorizări Info aici: https://asociatianoel.ro/

Articolul precedentCiolacu a reacționat la acuzațiile lui Dragnea, în privința „predării” către Iohannis
Articolul următorDeputat USR PLUS: „Sunt convins anti-Cioloș, mai ales de la momentul în care am văzut câți oameni din servicii au intrat în PLUS”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time