Advertisement

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și fost candidat la Primăria Capitalei, a trecut deja peste înfrângerea rușinoasă de duminică, atunci când a obținut doar 1,6% din voturi, și deja se gândește la alegerile parlamentare. Comentând pe marginea deciziei recente a Curții Constituționale legate de faptul că Parlamentul României trebuie să decidă data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, Tăriceanu opinează că ar fi mai sigur ca actualii parlamentari – inclusiv el – ar trebui să își păstreze mandatul până la anul. Nu cu atâtea cuvinte, ci vorbind despre riscurile pandemiei și despre faptul că ar fi de preferat ca, în acest context, alegerile parlamentare să fie amânate până în 2021.

Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor parlamentare este constituțională. În aceste condiții cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021. Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente:

  1. Să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări și încă nu au venit valurile de la deschiderea școlilor și alegerile locale.
  2. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală.
  3. Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate.
  4. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot.

Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”, atrage atenția Tăriceanu.

Advertisement
Articolul precedentBREAKING NEWS (EXCLUSIV): BEC a RESPINS cererea de renumărare a voturilor în Sectorul 5
Articolul următorPonta se pregătește de alegerile parlamentare și este convins că va obține un scor bun… ca și în 2010!