Ravil Maganov/Captură video
Ravil Maganov/Captură video

Președintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce a căzut de la fereastra spitalului din Moscova unde era internat, spun rapoartele citate de BBC.

Maganov avea vârsta de 67 de ani.

Compania a confirmat decesul acestuia, dar a expus o altă informație: Maganov ar fi decedat în urma unei boli grave.

Presa din Rusia a declarat că Maganov a fost tratat în cadrul Spitalului Clinic Central din Moscova. Magnatul a murit din cauza rănilor produse în urma impactului

Autoritățile de anchetă au precizat că se află la fața locului, pentru a stabili cauzele exacte ale decesului.

Agenția de știri Tass a citat surse care spun că directorul a căzut de la o fereastră situată la etajul șase.

De asemenea, nu este exclusă ipoteza unui suicid.

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, consiliul de conducere de la Lukoil a cerut ca războiul să se încheie cât mai curând posibil. Mai mult, și-a exprimat susținerea față de victimele ”acestei tragedii”

Lukoil este cea mai mare companie privată din Rusia. Maganov a început să lucreze pentru compania petrolieră privată în 1993.

De asemenea, a preluat funcția de președinte în urmă cu doi ani.

Mai mulți directori și afaceriști din Rusia au murit în circumstanțe misterioase

Mai mulți oligarhi ruși au murit în circumstanțe neobișnuite, doar în ultimele luni:

  1. Cadavrul fostului manager milionar Novatek, Serghei Protosenya, a fost găsit alături de soția și fiica sa într-o vilă spaniolă în aprilie.
  2. Un fost vicepreședinte al Gazprombank, Vladislav Avayev, a fost găsit mort împreună cu soția și fiica sa în apartamentul lor din Moscova. Decesul a survenit tot în luna aprilie.
  3. În luna mai, un fost magnat Lukoil, Alexander Subbotin, a murit de insuficiență cardiacă. Acesta ar fi căutat un tratament alternativ, apelând la un șaman.
Articolul precedentDeputatul Daniel Florea părăsește PSD: ”Nu plec la alt partid”
Articolul următorPolonia îi cere Germaniei noi despăgubiri, în valoare de miliarde de dolari, pentru pierderile din cel de-al Doilea Război Mondial
Jurnalist full-time / Pesimist part-time