Cristian Popescu Piedone, de vorbă cu constructorul de la Școala Nr. 124 (captură video)

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone nu va putea inagura Școala Gimnazială  Nr. 124 așa cum promisese la rândul lui, după discuțiile pe care le-a avut, în iulie, cu constructorul ce se ocupă de reabilitatea acesteia. Motivul este unul simplu, căci lucrarea este realizată de o firmă care „și-a cumpărat trei-patru cancioace și-un ciocan, a angajat patru mâini de amatori și… s-a angajat să renoveze o școală!!!! Una importantă pentru comunitate și… grasă, ca afacere, pentru patroni”, potrivit edilul.

În vizita de lucru realizată marți, 31 august, primarul Piedone a constatat că lucrarea încă trenează, deși se află la mai bine de trei ani de zile de la începutul reabilitării, ultimul constructor intrând pe acest șantier în iulie 2020, fapt pentru care i-a dat acestuia un ultimatum până pe 6 septembrie, pentru găsirea unei soluții viabile de a încheia acest proiect cât mai repede, dar nu mai mult de o lună și jumătate, ori contractul va fi reziliat.

Lucrări începute în mai 2018, contracte reziliate, schimb de constructori

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 5,  această școală a fost inițial demolată în urma incendiului din 27-28 mai 2018. În luna iulie 2018, între unitatea de învățământ în cauză și un operator economic, a fost încheiat un contract pentru realizarea lucrărilor de consolidare parțială și de reconstrucție a Școlii Gimnaziale nr. 124, contractul respectiv fiind reziliat în luna decembrie 2019. În luna iulie 2020, Primăria Sectorului 5 a încheiat contractul privind execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții Lucrări de consolidare și reconstrucție Școala Gimnazială nr. 124, Sector 5, București, termenul de execuție fiind de 6 luni. Lucrările au fost sistate în luna octombrie și reluate în luna noiembrie 2020.

Școală online chiar și când se putea cu prezență fizică

În anul școlar trecut, cei 664 de elevi înscriși la această școală au învățat exclusiv în sistem online, deși în semestrul al doilea se trecuse la cursuri cu prezență fizică, dar pentru că nu au existat spațiile necesare pentru a reveni la școală nefiind spații libere care să fie alocate acestei unității de învățământ.

Anul acesta școlar va începe pe 13 septembrie, iar potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ea va fi cu prezență fizică. Nu și pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 124, care vor mai avea ceva vreme de așteptat până la întoarcerea efectivă în băncile școlii.

„Bătaie de joc, păcăleală, nesimțire! Fix cu două săptămâni până la clopoțel, un meseriaș de-ai tăi măsura o ușă neterminată, ca să-l văd că muncește!!! Alții se chinuiau să alinieze bordurile pe afară…Muncă efectivă… zero! Coridoare întregi… pustii! Săli de clasă… pustii! De trei ani, tu, voi și restul… O morișcă de firmulițe… își predau ștafeta și o lălăie pe bani!”, a precizat primarul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone pune presiune pe constructorii din Sectorul 5

Articolul precedentAfacerea Romprest, „magnet” pentru banii publici: 401 de contracte cu statul, în valoare de 1,5 miliarde lei, majoritatea obținute prin „cumpărare directă”
Articolul următorPNL își schimbă secretarul de stat la Ministerul Digitalizării: funcția revine unui consilier PMB