Sursa: Facebook

Modificări la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Chiar dacă portofoliul aparține lui Ciprian Teleman, USR PLUS, una dintre mâinile sale drepte de până ieri a fost un liberal din Sectorul 4.

Până ieri, deoarece în Monitorul Oficial a apărut o decizie semnată de premierul Florin Cîțu, conform căreia respectivul, Alexandru Bologan, este eliberat din funcție. Actul este urmat de unul similar, care poartă aceeași semnătură, pentru ocuparea postului rămas liber pentru câteva secunde… de către un alt liberal.

Noul secretar de stat este George Nicolaie, coleg de altfel cu cel căruia i-a luat locul. Nu doar că provin din același partid, PNL, ci chiar din același sector. Alexandru Bologan a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu din februarie. În vârstă de 38 de ani, acesta era pe atunci vice-președinte al PNL Sector 4 din București și lucrase în domeniul IT, doar în mediul privat. În prezent, Bologan este simplu membru PNL, în timp ce George Nicolaie este vicepreședintele PNL Sector 4.

Acționar al firmei de panotaj Euromedia Group și consilier general în Primăria Capitalei, George Nicolaie și-a pus la dispoziție pagina sa de Facebook, evident, pentru share-uri legate de aparițiile liberalilor la TV sau despre declarațiile miniștrilor și oamenilor politici ai momentului. Însă ministrul USR PLUS al digitalizării nu și-a găsit spațiu, cum de altfel nici domeniul nu a fost foarte dezbătut în trecut de proaspătul secretar de stat.

Important este că în septembrie anul trecut, în plină campanie pentru locale, George Nicolaie scria un pic despre digitalizarea Primăriei Capitalei, când promitea că, alături de colegii săi, va finaliza mai multe proiecte demarate, inclusiv unul legat de
instalarea a 100 de infochioșcuri, cu o hartă interactivă a Capitalei, informații despre localizare, evenimentele culturale și posibilitatea achiziționării biletelor pentru mijloacele de transport în comun. Și nu doar atât.

Capitala României e obligată să implementeze soluții de digitalizare care să permită cetățenilor rezolvarea tuturor problemelor online, iar în plus documentele admisitratiei publice locale si centrale trebuie să circule digital și nu fizic. În mod concret, imi propun sa sprijin realizarea unei platforme digitale la care vor fi conectați toți angajații din administratie, astfel incat documentele care vor circula pe flux, de la un serviciu la altul, sa fie semnate electronic.

În plus, această platformă va fi conectată și la o aplicație mobilă în care toți utilizatorii înregistrați cu un cont vor primi notificări “push” privind atat noutățile din primărie cât și notificări dacă sunt închise străzi sau încep șantiere în proximitatea unde se află utilizatorul, folosind datele GPS ale telefonului mobil”, scria în septembrie 2020 George Nicolaie. E adevărat, abia a trecut un an de mandat. Iar consilierul posibil să nu fi avut timp să anunțe ce a făcut la modul concret, iar între timp s-a și mutat la minister.

Articolul precedentPrimarul Cristian Popescu Piedone nemulțumit de stadiul lucrărilor la Școala Nr. 124
Articolul următorTurcan se așteaptă la 5 milioane de români care să aibă nevoie de sprijin în plata facturilor la energie