Zid Polonia
Zid Polonia. Sursa foto ; romaniatv

 Polonia este prima țară din Europa care a decis să construiască un zid cu o lungime de 200 de kilometri pentru a se apăra față de o eventuală invazie a armatei ruse. Zidul de frontieră este din oţel, are o înălţime de 5,5 metri, fiind construit pentru a-i opri pe migranți să intre din Belarus, potrivit romaniatv.net.

Inaugurarea zidului a avut loc joi joi, în prezența prim-ministrului Mateusz Morawiecki și a unor înalți oficiali de securitate

„Primul semn al războiului din Ucraina a fost atacul [președintelui Belarus] Alexander Lukașenko la granița poloneză”, a spus prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă. Oficialii de la Varșovia acuză regimul Lukașenko că a folosit migranții ca instrument pentru declanșarea unor tensiuni începând cu 2021,  zeci de mii de persoane, în mare parte din Kurdistanul irakian, încercând să intre în Polonia, Lituania și Letonia din Belarus,  20 de persoane murind din cauza frigului.

Grupurile pentru drepturile omului au acuzat Polonia de dublu standard, și anume că primește milioane de ucraineni care fug din cauza războiului în timp ce blochează  intrarea majorității refugiaților asiatici prin Belarus

„Dacă dai drumul unui refugiat la granița cu Ucraina, ești un erou. Dacă o faci la granița cu Belarus, ești un contrabandist și ai putea ajunge la închisoare pentru opt ani”, a declarat Natalia Gebert, fondatoare și CEO al Dom Otwarty, un ONG polonez care ajută refugiații.

Potrivit unui raport al Human Rights Watch, Polonia „împinge în mod ilegal și uneori violent, migranții și solicitanții de azil înapoi în Belarus, unde se confruntă cu abuzuri grave, inclusiv bătăi și violuri de către polițiștii de frontieră și alte forțe de securitate”.

Guvernul României a decis: Minele și centralele pe cărbune rămân deschise

Articolul precedentMedic stomatolog trimis să lucreze benevol la Poliția Locală, după ce a fost condamnat pentru șantaj
Articolul următorCătălin Drulă, despre compensarea la carburanți: „E o chestiune anti-economică, până la urmă”