Foto: Poliția Locală București
Foto: Poliția Locală București

Poliția Locală din București a anunțat astăzi, 1 iulie, prin intermediul unui comunicat distribuit pe pagina de Facebook, că organizatorul festivalului ”Nostalgia” a fost amendat nu doar pentru zgomot, ci și pentru distrugerea spațiului verde din Parcul Izvor.

Potrivit polițiștilor, organizatorul va fi nevoit să achite o sancțiune în valoare de 26.000 de lei.

Amenda aplicată a fost stabilită în urma unui control efectuat de polițiști în Parcul Izvor din București

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a finalizat controlul efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Parcul Izvor din Capitală, cu prilejul desfășurării evenimentului cultural „Festivalul Nostalgia”.

Concluziile: organizatorul a încălcat normele de protecție a mediului și pe cele de conviețuire socială, tulburând liniștea publică a locuitorilor din zonă”, se precizează în textul distribuit astăzi, 1 iulie, pe contul de Facebook.

Organizatorul a fost găsit vinovat pentru distrugerea spațiului verde din parc

Astfel pentru folosirea neautorizată și distrugerea spațiului verde din parc, organizatorul festivalului a fost sancționat contravențional cu amendă de 20.000 lei. Totodată, potrivit  Legii 24/2007 privind privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, acestuia i s-a pus în vedere readucerea spațiului verde la starea inițială”, au mai precizat reprezentanții.

De asemenea, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au mai constatat că, pe durata celor trei zile de festival, nivelul muzicii difuzate prin folosirea instalațiilor de sonorizare a depășit frecvent nivelul maxim admis de lege.

Pentru disconfortul creat locuitorilor zonei, organizatorul a fost sancționat contravențional, în fiecare noapte de concert, conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.

Articolul precedentUcraina, obligată să lupte pe două fronturi. Cerințele UE pentru aderarea la blocul comunitar european
Articolul următorSorin Cîmpeanu propune introducerea în școli a unei noi discipline
Jurnalist full-time / Pesimist part-time