Foto: Iulia KELT

Nu cred că mai există om din România care să nu fi auzit deja de interviul luat de așa-zisa jurnalistă Anca Alexandrescu lui Liviu Dragnea. Un interviu greu de vizionat și, pentru prima oară, nu din pricina lui Dragnea. Dragnea e Dragnea. Îl cunoaștem, n-avem ce să-i cerem în plus. Însă bucuria din ochii Ancăi Alexandrescu, la văzut fostului lider PSD, recunosc că mi-a creat o senzație ciudată în stomac.

Trecând peste maniera libidoasă în care l-a intervievat Alexandrescu pe Liviu Dragnea, reiese o chestiune interesantă din spusele fostului șef peste plantația social democrată. Potrivit spuselor acestuia, amnistia și grațierea ar fi fost, inițial, ideea Vioricăi Dăncilă.

”Nu, n-a fost deloc o coincidență, dar, Anca, tu ai lucrat cu această doamnă. Mă rog, îmi datorează…așa sunt mulți care îmi datorează multe lucruri.

M-am abținut foarte mult să și trimit eventual o postare și știi că mi-ai spus să nu intervin în campania de la prezidențiale. Ce m-a deranjat foarte mult vorbind despre faptul că nu mă va grația. Probabil că erau reporteri care erau rugați de consilieri

Doream să îi spun atunci că n-am să îi scriu nici ei, nici lui Klaus Iohannis că n-am să scriu o cerere de grațiere. O cerere de grațiere o face un om vinovat, ori eu n-am fost adus aici pentru că sunt vinovat.

Nu-mi era foarte ușor, nu mă uitam pe presă, dar auzeam discuții între colegi aici.

În legătură cu afirmațiile domnului Tudorel Toader, un ministru cu care eu m-am purtat foarte elegant, extrem de frumos. Este foarte urâtă minciuna pe care dumnealui a spus-s. Discuțiile despre întâlnirea din Băneasa, unde eram eu, doamna Dăncilă, domnul Tăriceanu, domnul Toader. Era o întâlnire convocată de mine și de domnul Tăriceanu ca să stabilim dacă ei vin cu OUG pe Codurile Penale sau noi mergem în Parlament. Și eu, și domnul Tăriceanu le ceream să ne spună dacă vor veni cu soluție de la Guvern, ca să nu mai continuăm noi procedura în Parlament. Ei au stabilit amândoi un calendar, nu s-a discutat despre amnistie și grațiere.

Despre amnistie și grațiere am avut o discuție cu doamna Dăncilă pe Valea Prahovei. Eram cu familiile acolo și mi-a zis să ieșim până afară că vrea să îmi zică ceva. Mi-a zis că este hotărâtă să dea amnistie. Eu i-am zis să țină cont de faptul că nu i-am pus niciodată o astfel de condiție pentru a deveni premier. Mi-a zis că ei nu îi tremură genunchii. I-am spus: Viorica, până la urmă este decizia ta, dar reține că eu nu cer, nu fac presiuni. Deci, nu se poate vorbi despre presiuni. Ulterior, peste câteva luni îmi spunea că nu mai vrea să dea amnistie și grațiere, iar peste alte câteva luni spunea că ar dori să dea amnistia și grațierea.

Eu nu vreau să intru în discuții cu domna Dăncilă și cu domnul Toader. Fiecare alege cât să se facă de râs (…) Pentru mine acești doi oameni sunt capitole încheiate”, a spus Liviu Dragnea, pentru pseudojurnalista Anca Alexandrescu.

Articolul precedentDeputatul Năsui despre planul de relansare al PNL: „O salată combinată cu veșnica ciorbă reîncălzită”
Articolul următorViorica Dăncilă și-a adus aminte după un an cum îi ținea piept lui Liviu Dragnea: „Au fost presiuni din partea domnului”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.