Fostul premier Viorica Dăncilă vrea să convingă publicul că a fost cumva pe picior de egalitate cu Liviu Dragnea, și nicidecum o marionetă, așa cum se putea observa cu ochiul liber. Mai mult, Dăncilă afirmă acum, la mai bine de un an de la încarcerarea lui Dragnea, că a rezistat presiunilor exercitate și că și-a impus punctul de vedere atunci când a venit vorba de amnistie și grațiere, iar acestuia nu i-a picat bine. Explicațiile fostului premier PSD vin în contextul în care, în simulacrul de interviu acordat fostei sale subordonate Anca Alexandrescu, Liviu Dragnea a precizat că Dăncilă era cea care se tot gândea la amnistie și grațiere.

Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, scria aseară Viorica Dăncilă pe Facebook.

Articolul precedentDragnea bate șaua ca să priceapă Dăncilă: amnisția și grațierea, ideea ei!
Articolul următorGabriela Firea anunță un proiect unic în România: banda unică pe linia de tramvai, pentru fluidizarea traficului