Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Cu ocazia zilei de 1 iunie, premierul României a transmis un mesaj, precizând că Guvernul lucrează la programele dedicate copiiilor.

Într-un text distribuit pe pagina de Facebook, Nicolae Ciucă a vorbit despre programul „România Educată”, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă: ”Le spunem astăzi la mulţi ani copiilor, ştiind, ca adulţi, că Educaţia este cel mai frumos dar pe care li-l putem oferi!”

Premierul pus accent pe accesul la educaţie, precizând că rolul educației este de a schimba destine, de a consolida societatea și de a dezvolta naţiunea.

Este temelia unui viitor mai bun. Copiii de astăzi vor face faţă mai bine ca adulţi transformărilor sociale dinamice şi situaţiilor de viaţă mereu în schimbare dacă îi vom educa să fie deschişi noilor perspective, să accepte şi să respecte diversitatea, să fie solidari şi empatici”, a transmis premierul Nicolae Ciucă. 

Mesajul premierului, cu ocazia zilei de 1 iunie: ”Tânărul de astăzi, adultul de mâine, are nevoie de această zestre pentru a performa într-un mediu din ce în ce mai competitiv, într-o societate inclusivă, modernă şi dinamică”

Premierul a a mai explicat că Guvernul lucrează îndeaproape la programe dedicate copiilor, o atenţie deosebită fiind acordată celor din categorii de risc.

Iar rezultatele Programului Naţional „Din grijă pentru copii” şi progresele privind elaborarea planului de acţiune al  “Garanţiei pentru copii” reconfirmă că a face din siguranţa, sănătatea şi accesul la educaţie o prioritate a Executivului înseamnă împlinirea unei datorii faţă de propriul nostru viitor. În ultimii ani am trecut împreună prin pandemie, conflicte militare şi crize care şi-au lăsat amprenta asupra noastră şi a copiilor noştri. Astăzi, în ziua care le este dedicată, le mulţumim că există şi că ne bucură”, a transmis Nicolae Ciucă.

Articolul precedentȘeful Secţiei de Chirurgie Generală Oncologică din Timișoara, acuzat pentru luare de mită
Articolul următorAlarmant: ciobanii de oi nu mai vor să muncească în România 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time