Liderul PSD, Marcel Ciolacu a lansat o serie de atacuri la adresa miniștrilor din Cabinetul Cîțu, care în loc să se ocupe de ministerele lor se ocupă de vaccinare. În emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, Ciolacu l-a atenționat pe ministrul Bode, de la Interne, cu privire la cazul asasinatului de la Arad, pe care acesta îl consideră efectuat de un „grup organizat”, pentru deslușirea cazului fiind nevoie de descinderi, nu de reclame la vaccinare.
Deși cazul de la Arad este primul în care au fost înregistate și victime, Ciolacu este de părere că a fost creat un precedent. „În România nu s-a mai întâmplat un astfel de lucru, e clar că vorbim despre crimă organizată. Ar fi cazul că înceapă să conduce acel minister și să își facă datoria, dacă poate. Dacă nu, să plece. Pe timp de pace, cel mai important minister este cel de Interne. L-am văzut la televizor, făcea reclamă la vaccinare”, a spus Marcel Ciolacu.
Staruri rock, la chefuri prin birouri
Ciolacu a afirmat că responsabilitatea pentru campania de vaccinare trebuie să le aparțină medicilor, nu demnitarilor, care sunt plătiți să guverneze țara. „E jenant. Parcă sunt staruri rock. Doamna Turcan vorbește despre vaccinare, ea era la chefuri la Orban în birou, când noi stăteam cu masca pe față. Bă, lăsați medicii, specialiștii, oamenii care inspiră încredere ca să facă reclamă. Absolut toți miniștrii și-au delegat semnătura. Nu s-a mai întâmplat așa ceva, ei se ocupă de congresul PNL”, a mai spus Ciolacu, care a adăugat că dacă nu se intrevine imediat în cazurile arzătoare se creează precedente, făcând din nou referire la asasinatul de la Arad. „Dacă nu se acționează imediat, se mai poate întâmpla. Dacă nu intervine și descurajează acest lucru. Acolo e un grup organizat. Trebuie să intri cu toate forțele, să vadă ce se întâmplă acolo. Nu arunci un om în aer pentru 3 lei, sunt sume importante. Trebuiau descinderi în Arad la sute de persoane”, a mai precizat Ciolacu.
Parchetul General a schimbat încadrarea în cazul asasinării omului de afaceri din Arad
Cazul asasinării omului de afaceri Ioan Crișan, preluat de Parchetul General, este în derulare. De altfel, audierile în acest caz continuă, fiind chemați prieteni, rude, actuali și foști angajați și parteneri de afaceri, în încercarea de a afla informații care să ducă la motivul asasinatului. Parchetul General a schimbat încadrarea în ancheta deschisă sâmbătă, iar acum face cercetări pentru omor calificat cu premeditare. Potrivit Codului Penal, omorul calificat cu premeditare se pedepsește cu detenție pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
Parchetul General a schimbat încadrarea asasinatului de la Arad