Tone întregi de gunoaie din România au ajuns în Ungaria

Autoritățile din Ungaria au declarat că pe Someș sosesc dinspre România aproximativ 100-120 de PET-uri pe minut

Foto: Iulia KELT

Ungaria acuză România că ar fi „ajutat” la poluare, astfel că, potrivit Direcţiei Naţionale a Apelor din Ungaria, peste 250 de metri cubi de deşeuri proveniți din bazinul hidrografic românesc ar fi fost scoase din Someş, în ultima perioadă. În numai câteva zile, autoritățile din Ungaria au scos, mai exact 257 de metri cubi de deșeuri, aduse de apele râului, umflate în urma inundațiilor din ultima perioadă, anunță MTI, citat de news.ro.

Acuzații grave: Ungaria, poluată de România

Mai exact, Gabriella Siklós a relatat faptul că fenomenul a fost posibil din pricina creșterii debitului apelor, cu 1 sau chiar 2 metri, în ultima perioadă, astfel că deșeurile aflate pe malurile apelor au fost mutate din România, înspre Ungaria. Poluarea a fost observată atât cu ajutorul sistemelor de camere web instalate, cât și de angajați ai instituției.

Între 100 și 120 de PET-uri pe minut

Mircea Geoană se implică în scandalul din Belarus și cere, de urgență, eliberarea lui Roman Protasevici

România se află în mijlocul unui nou scandal, astfel că autoritățile maghiare acuză țara noastră că nu ar lua măsuri suficiente împotriva deversării de deșeuri în natură, ele ajungând, inevitabil, în albiile râurilor, ca mai apoi să se oprească în Ungaria. Nemulțumirea e reiterată inclusiv de Comisia Europeană, cea care, în nenumărate rânduri, a amenințat România că va fi supusă sancțiunilor, în cazul în care nu rezolvă problema gunoaielor și a deșeurilor lăsate la voia întâmplării.

În ceea ce privește țara noastră, cu toate că Uniunea Europeană României să rezolve această problemă, în 2021, colectarea selectivă rămâne o utopie, acest concept fiind aplicat ori foarte rar, ori extrem de ineficient. Campaniile de conștientizare, ce-i drept, există, însă acestea se dovedesc a nu funcționa, în lipsa unui sistem de amenzi pus în practică, nu numai în teorie.

Articolul precedentMircea Geoană se implică în scandalul din Belarus și cere, de urgență, eliberarea lui Roman Protasevici
Articolul următorPrefectul Capitalei, mesaj pentru iubitorii de cluburi și discoteci
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.