Giovanni Brusca, liderul mafiot care a dizolvat un copil în acid, eliberat

Familiile victimelor se declară revoltate de eliberarea capului mafiot, Brusca

Foto: preluare Gazeta Românească

Giovanni Brusca, un temut lider mafiot din Italia, va fi eliberat după ce și-a petrecut ultimii 25 ani în închisoarea Rebibbia, fapt care a sporit revolta în regiune, îndeosebi în rândul familiilor victimelor acestuia.

Giovanni Brusca a omorât un copil de 12 ani, ca mai apoi să-l dizolve în acid

Italia: Rețineri în cazul tragediei din Piemont

În vârstă acum de 64 ani, Giovanni Brusca semăna teroare printre italieni, în urmă cu mai bine de 25 ani. Printre faptele sale se numără inclusiv uciderea lui Giuseppe di Matteo, un băiat de 12 ani, care a fost sugrumat, ca mai apoi trupul să-i fie topit în acid. Tatăl copilului a oferit informații justiției, astfel că Brusca s-a răzbunat pe acesta, omorându-i copilul.

Ulterior, Giovanni Brusca a colaborat, la rândul lui, cu justiția, în anul 2000. Cu toate astea, el și-a executat aproape toată pedeapsa, fiind eliberat cu numai 45 de zile înainte de termen. Acesta urmează să fie supravegheat timp de patru ani, după cum a decis Curtea de Apel din Milano, ulterior deciziei Curții de Supraveghere din Roma.

Copilul de 12 ani nu este singura victimă a mafiotului

„Eliberarea lui Giovanni Brusca este o rușine a statului. Sunt șocată de ceea ce s-a întâmplat. Nu mă așteptam la încă o rușine a justiției în Italia”, a declarat Rita Dalla Chiesa, fiica generalului Carlo Alberto Dalla Chiesa, ucis în 1982 la Palermo de Cosa Nostra, potrivit Gazeta Românească.

Mai mult, acesta se face responsabil de masacrul de la Capaci, tragedie în cadrul căreia judecătorul Giovanni Falcone a fost ucis. Împreună cu acesta au mai murit, la vremea respectivă, trei bărbați, însă și soția acestuia, Francesca Morvillo.

Articolul precedentRareș Bogdan vrea „reîmprospătare” în PNL
Articolul următorCEDO amendează România pentru scandalul de la MȚR, din 2013, când un grup de protestatari au oprit proiecția unui film LGBT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.