Vicepreședintele ALDE, Avram Gal, și-a exprimat punctul de vedere, printr-o postare pe Facebook, privitor la posibilitatea ca ALDE să fie condus, în urma asimilării de către PNL, de către Florin Cîțu. În opinia lui Avram Gal, liderul PNL este un ” personaj nociv”, care este la coada clasamentului în orice cercetare sociologică privind încrederea cetățenilor și intenția de vot.
Vicepreședintele ALDE, Avram Gal se întreabă care este discernământul unei asemenea fuziuni dacă liderul formațiunii care se presupune că ar trebui să asume rolul de locomotivă este de fapt un balast care scufundă partidul. Vicepreședintele ALDE a mai precizat că în această perioadă, în care Europa trebuia să răspundă unor provocări legate de războiul din Ucraina, este absolut esențial ca la „timona României” să nu ajungă amatori și aventurieri.
Avram Gal, apel către membrii PNL
„România, ca întreaga Europă de altfel, este chemată să răspundă unor provocări pe care acum putină vreme le-am fi considerat demne de un scenariu de ficțiune. Totodată, să nu uităm că orice criză creează și multiple oportunități. Va ști, însă, România să-și joace inteligent cărțile? Până ce apele se vor limpezi avem însă de traversat o perioadă cu numeroase încercări. Acesta este principalul motiv pentru care actualmente am rezerve vizavi de asimilarea ALDE de către PNL. Susțin coagularea dreptei și sunt conștient că pentru a aduce schimbarea la care aspirăm este nevoie să rămânem deschiși, flexibili și rezonabili. Nu pot însă accepta ideea că ALDE, o formațiune în care am investit mult suflet și energie să încapă pe mâna unui personaj nociv precum Florin Cîțu”, a scris Avram Gal, pe Facebook.
Vicepreședintele ALDE este convins că membrii PNL conștientizează paradoxul și pericolul în care se află formațiunea și nu vor ezita să se ridice înălțimea așteptărilor demne de un partid istoric. „Președintele principalului partid de guvernământ și totodată numărul 2 în statul român trebuie să fie o persoană sobră, echilibrată și capabilă să înțeleagă până la ultima consecință efectele deciziilor pe care le asumă”, a conchis Avram Gal.