Sursa foto. Facebook
Sursa foto. Facebook

Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL. El a respins astfel cererea liderilor PNL, motiv pentru care filialele județene ale partidului au început pregătirile pentru organizarea unui congres extraordinar. Acesta va avea loc pe data de 10 aprilie, urmând să fie ales un nou președinte.

Mai multe organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită liderului PNL, Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă. Mai multe filiale ale PNL au votat deja pentru organizarea unui congres extraordinar care să îl schimbe pe Florin Cîțu de la conducerea partidului. Printre acestea se află organizațiile Sibiu, Bistrița Năsăud, Mureș, Brașov, Vrancea, Buzău, Alba, Călărași, Brăila, Giurgiu, Olt și Dolj.

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat că opţiunea filialei judeţene pe care o conduce şi a lui personală este ca premierul Nicolae Ciucă să preia preşedinţia PNL. El a precizat că a fost printre primii semnatari ai scrisorii prin care lui Florin Cîţu îi este solicitată demisia de la conducerea partidului. Și președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, a spus că Nicolae Ciucă trebuie să fie președintele partidului.

Congresul la care va fi ales noul președinte al PNL a fost stabilit pentru 10 aprilie

Biroul Executiv al PNL a fost convocat vineri, 1 aprilie, de la ora 14.00. Consiliul Național va fi convocat duminică, la eveniment urmând să participe 600 de delegați. Congresul la care va fi ales noul președinte al PNL a fost stabilit pentru 10 aprilie.

Ar urma să aibă loc o serie de schimbări și la nivelul primvicepreședinților și vicepreședinților. Actualii sunt aleși în funcție la Congresul din septembrie 2021 pe lista cu care Florin Cîțu a obținut funcția de președinte, în urma competiției cu Ludovic Orban. Și Dan Vîlceanu, actualul secretar general al PNL și cel mai bun prieten al lui Florin Cîțu, își va pierde funcția. Pentru poziția de secretar general este luat în calcul Lucian Bode, ministrul de Interne.

Ministrul Alexandru Rafila: Comprimatele de iodură de potasiu nu se iau preventiv

Articolul precedentMircea Geoană: România va fi în continuare cheie şi ancoră în NATO şi în Uniunea Europeană
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone: Am redat intersecția străzilor 13 septembrie și Panduri locuitorilor sectorului 5!