Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat că doi din cei șapte copii ai familiei Furdui, care au fost preluați de serviciile sociale din Germania, s-au întors în familie. „Este o veste nemaipomenită că doi dintre cei șapte copii – două fetițe, de 11 și 13 ani – s-au întors la familie. Este un caz care a provocat o emoție uriașă în rândul opiniei publice, încă de la momentul în care s-a aflat de el, anul trecut”, a scris Firea pe o rețea de socializare.

De asemenea, fostul primar al Capitalei a declarat că a primit sute de mesaje din partea cetățenilor români.

„Mesaje prin care eram rugați să facem tot ce ne stă în puteri – și ce ne permite legea – să convingem justiția din Germania că locul acelor copii este în familie”,a mai spus ministrul Familiei.

„Ceilalți cinci copii ai familiei vor rămâne în continuare temporar în grija autorității germane”

Totodată, Gabriela Firea a mai afirmat că ceilalți copii vor rămâne în grija statului german, urmând ca părinții să decidă dacă vor continua demersurile juridice care să conducă la reunificarea întregii familii.

Cazul Furdui a intrat în atenția autorităților române anul trecut, în luna mai, când cei șapte copii au fost preluați de autoritățile germane în urma unor acuzații de abuz fizic și psihic la adresa părinților.

„ANPDCA a cerut, în regim de urgență, imediat ce MAE a semnalat cazul, identificarea membrilor familiei extinse a copiilor, din România, ca opțiune mai potrivită pentru cei șapte frați, față de soluția găsită de serviciile sociale germane: cea a separării copiilor și plasării acestora în familii diferite.  În urma anchetelor sociale au fost găsite rude și-au asumat creșterea și îngrijirea celor șapte frați”, a precizat Gabriela Firea.

Fostul primar al Capitalei a afirmat că Ministerul Familiei a fost în contact direct cu Ministerul Afacerilor Externe și a primit informații despre evoluția acestui caz ce a produs ecouri uriașe în societatea românească.

„Au urmat eforturi susținute și un sprijin constant acordat de Ministerul Afacerilor Externe. Reprezentanții Ambasadei României în Germania au menținut permanent legătura cu familia, cât și cu autoritățile germane”, a conchis ministrul Familiei.

Citește și: Firea, noutăți despre cazul familiei Rotundu din Danemarca: „Tinerii români au fost eliberați”

Articolul precedentRomânia urmează să stocheze gaze naturale în golurile miniere
Articolul următorVirgil Popescu: „Nu există motive de panică, avem suficiente stocuri”