Captură video

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că astăzi a stat de vorbă cu locuitorii din sector, cei care au așteptat în fața Primăriei pentru a obține un loc de parcare. „Având în vedere că termenul limită pentru plata parcării a fost 31 martie, astăzi, locurile de parcare neplătite puteau fi distribuite altor cetățeni”, a spus primarul, pe pagina oficială de Facebook a acestuia. Mai mult decât atât, odată cu intrarea în vigoare a noului regulament (în cel mult două săptămâni, anunță instituția primăriei), cetățenii care și-au achitat deja taxele și impozitele (vorbim de data limită de 31 decembrie 2020), inclusiv taxa pentru locul de parcare de reședință, vor putea beneficia de prelungirea automată a contractului privind locul de parcare, fără obligativitatea deplasării la primărie, pentru prelungire.

Locuitorii Sectorului 5 vor avea la dispoziție o platformă digitală și o aplicație

Mai mult, începând din aprilie, toți cei ce locuiesc în Sectorul 5 vor beneficia de o platformă digitală, însă și de o aplicație. Ambele vor permite verificare în timp real și în mod transparent situația locurilor de parcare din sector. În detaliu, se va putea vedea disponibilitatea exactă a locurilor de parcare, fiind posibilă selectarea locurilor dorite, în funcție de respectiva disponibilitate.

Soluția digitală vine să rezolve o problemă reală, mai ales acum, în timpul pandemiei, cea a statului la coadă ore în șir. Până când platformele digitale vor fi complet operaționale, conform declarațiilor municipalității, angajații responsabili vor lucra suplimentar, pentru acoperirea necesarului, și anume de luni până vineri între orele 08:00-18:00, și sâmbăta între orele 08:00-14:00.

Zi plină pentru consilierii Sectorului 5: terenul cerut de Patriarhia Română, refuzat la vot

Intervenția lui Piedone:

Șicane politice acolo unde ele n-ar trebuie să existe: în administrație

Edilul a lansat și o acuzație îndreptată împotriva tuturor celor care aleg să facă administrație politică, în loc să se gândească la binele cetățeanului. De altfel, nu este prima dată când Piedone atrage atenția asupra faptului că în primărie nu ar trebui să existe culoare politică, ci mai degrabă ar trebui să primeze interesul locuitorilor Sectorului 5.

„Problema locurilor de parcare rămâne însă, una nerezolvată pentru moment și vă spun și de ce. Toate partidele politice au promis în campania electorală că vor face noi locuri de parcare pentru cetățenii din sector. Acum se pare că au uitat de această problemă a locuitorilor Sectorului 5, având în vedere că reprezentanții partidelor, mai exact consilierii locali, resping proiectele care prevăd crearea de parcări de reședință. Resping proiectele doar pe criterii politice, pentru că le face Piedone. Nu este normal să ne gândim la interesele de partid. Interesul cetățeanului ar trebui să fie prioritar pentru toți, atât pentru primar, dar și pentru consilierii locali”, a adăugat primarul Cristian Popescu Piedone.

Articolul precedentPSD și-ar fi dorit ca Iohannis și Cîțu să fie primiți cu colivă și lumânări la Institutul „Cantacuzino”
Articolul următorȘtefănel, cel mai scump medicament din lume și asociația care-l ajută – Noel
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.