Sursa Foto: Facebook

Daniela Cîmpean, de profesie avocat dar de ceva timp președinte PNL al Consiliului Județean Sibiu, a avut o primă reacție în scandalul pe care inclusiv ea l-a creat, după ce au încălcat măsurile de protecție din pandemie. Surprinși fără mască la o acțiune de împădurire, mai mulți liberali – printre care și Raluca Turcan, ar putea fi sancționați, după ce chiar premierul Florin Cîțu a afirmat că a vorbit cu ministrul Muncii și a sfătuit-o să plătească amenda.

Aseară, Daniela Cîmpean și-a arătat dezamăgirea pentru ceea ce s-a întâmplat, în sensul că „s-a întâmplat”, dar ei au făcut doar bine plantând puieți. Președintele CJ Sibiu explică și că a uitat „pentru câteva minute” să poarte mască.

A pus și poze doamna Cîmpean, care să însoțească această postare, însă prea puține fără mască. În schimb, pe profilul său de „persoană fizică” și nu de președinte al CJ Sibiu, apare un întreg album care arată ce înseamnă cele „câteva minute”.

Una peste alta, cea care conduce CJ Sibiu asigură că va plăti amenda, însă afirmă că „Nu forța, nu acuzele, nu amenzile vor schimba România, ci dorința noastră de a vedea în celălalt un OM”.

Bine și rău în vreme de pandemie
„O jumătate de adevăr este adeseori o mare minciună”-
Benjamin Franklin
Sâmbătă dimineața mi-am început ziua bucuroasă pentru că urma să o petrec la o acțiune concretă de grijă pentru viitor și natură: plantarea de puieți sub îndrumarea specialiștilor de la Ocolul Silvic Tălmaciu.

Eram bucuroasă pentru că răspundeam invitației unui grup minunat de tineri voluntari, care, pe timpul și banii lor, au arătat că bunătatea chiar există, ajutând, de peste un an jumătate, în mod regulat, persoane în vârstă la cumpărături, sprijinind cu rechizite și hrană copiii din comunități sărace, aducând un zâmbet și o floare în centrele sociale și cadrelor medicale, contribuind la terminarea Șurii Culturale Gușterița sau pregătind construcția unui loc de joacă pentru copiii din Brădeni.
Eram bucuroasă, în plus, pentru că acești voluntari sunt, majoritatea, membri ai organizației tinerilor liberali. Bucuroasă nu pentru insigna lor de partid, ci pentru că munca lor, valorile pe care le susțin și pe care le promovează, implicarea în folosul celor din jur, mi-au dat speranța că viitorii oameni politici liberali, la Sibiu, vor fi și mai apropiați de comunitate, și mai sensibili la nevoile celor din jur, și mai buni!

Plantatul puieților a mers bine și ne-am bucurat de câteva ore frumoase în natură. A fost și greu, unii am făcut chiar mici bătături de la săpat, ne-am descoperit mușchi care nu știam că există.
Dar a meritat cu prisosință și efortul fizic, și o sâmbătă petrecută departe de familie.
Am făcut împreună multe poze frumoase, nu pentru a ne lăuda cu ele, ci pentru a ne aduce aminte, cu bucurie, de o zi în care efortul a meritat.
Dintre acestea, una a părut extrem de importantă și ne-a transformat, pe toți, în eroi negativi: cea în care apăream, fără mască, în bena unui camion!


Nu a fost nimic extraordinar în această întâmplare: chiar am greșit și timp de câteva minute am dat masca jos chiar dacă nu făceam efort fizic.
Nu a fost rea voință și nu a fost nici măcar cu intenție. O recunosc deschis și îmi asum această greșeală. Voi plăti, desigur, amenda, ca oricare cetățean care încalcă o regulă, fie că e vorba de trecut în grabă când semaforul este roșu sau de lipsa măștii pentru câteva minute. Si voi fi mai atentă decât am fost până acum, așa cum suntem cu toții.

Însă pentru că sunt om politic, din ziua aceea și, mai ales din munca acelor voluntari anonimi (și de aceea mult mai importanți decât cei care am participat și suntem persoane publice), nu a mai rămas decât partea rea, partea care demolează, partea care acuză. Nu mai contează puieții, nu mai contează voluntarii, nici efortul,nici rezultatele….contează doar că, iată, câțiva liberali nu au purtat masca în aer liber timp de câteva minute.

Nu știu dacă într-un an de pandemie vouă vi s-a întâmplat să uitați de mască… Poate că nu, și aș fi bucuroasă ca eu să fiu una dintre putinele excepții negative… Pentru că eu, sinceră să fiu, am mai uitat de câteva ori, ca și cele câteva minute de sâmbătă, că masca trebuie să ne însoțească în fiecare clipă. Deși o port la birou, deși o port mereu în spații publice, într-o dimineață am făcut câțiva pași pe stradă, fără mască. La fel ca sâmbătă, pentru simplul fapt că am uitat.

…Sunt, însă, un om care învață și care își asumă greșelile! Poate asta e mai important decât dacă primesc pentru orice o amendă, poate că nu…
Personal cred că să ne sprijinim unii pe alții ca să devenim mai buni, ca să greșim mai puțin, e calea adevărată spre un viitor mai bun.
Nu forța, nu acuzele, nu amenzile vor schimba România, ci dorința noastră de a vedea în celălalt un OM
”, scrie Daniela Cîmpean.

Articolul precedentFranța intră în carantină de noapte și închide toate școlile
Articolul următorMihai Tudose: „România guvernului Cîțu va fi punct de depozitare și distribuție”