Sursa foto: Observator

După ce delegațiile Ucrainei și Rusiei nu au reușit să ajungă la un compromis la discuțiile pe care le-au avut în Belarus în urmă cu o zi, aceștia au stabilit să continue negocierile. Mai exact, potrivit agenției Interfax, a doua rundă de discuții ar putea avea loc miercuri, 2 martie.

Vladimir Medinski, un consilier al președintelui rus, a anunțat că procesul de negocieri va continua după ce conducerile delegațiilor se vor consulta cu președinții țărilor.

De asemenea, și consilierul președintelui ucrainean Zelenski a confirmat că va avea loc o nouă rundă de negocieri.

A șasea zi de război: trupe din Belarus au invadat Ucraina

„Principalul obiectiv a fost discutarea despre un armistiţiu şi încheierea acţiunilor combatante pe teritoriul Ucrainei. Părţile au stabilit temele asupra cărora trebuie luate decizii, dar, pentru ca aceste decizii să fie implementate prin foaia de parcurs, delegaţiile revin pentru consultări în capitale”, a declarat Mihailo Podoliac citat de CNN.

Reamintim că astăzi, 1 martie, trupe militare din Belarus au intrat în Ucraina, chiar dacă președintele Lukașenko anunțase că armata belarusă nu ia parte la acțiunile militare și nu a luat parte niciodată.

În urmă cu o zi, primele discuții dintre Ucraina și Rusia s-au încheiat fără concluzii concrete. Întâlnirea oficialilor a durat mai mult de cinci ore, iar potrivit unui consilier rus, trimișii au reușit să găsească anumite puncte asupra cărora ar putea cădea de acord. Cu toate acestea, imediat după ce discuțiile s-au încheiat, armata rusă a bombardat Kievul.

Mai exact, trupele ruse au atacat pe mai multe fronturi, avansând încet spre capitala cu aproape 3 milioane de locuitori. De asemenea, ieri, Zelenski a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, diplomații polonezi de la Bruxelles fiind implicați direct în pregătirea cererii Ucrainei.

Astăzi, în discursul său pe care l-a avut în format online în Parlamentul European, președintele Ucrainei a declarat că Uniunea Europeană va fi mai unită cu Ucraina.

„Ne-am dovedit puterea. Dovediți că nu ne veți lasa baltă. Dovediți ca sunteți într-adevăr europeni și lăsați lumina sa câștige în fața întunericului. Ne batem pentru supraviețuire. Aceasta este motivația noastră, dar, de asemenea, ne batem pentru a fi egali în Europa”, a spus Volodimir Zelenski.

Trupele din Belarus au invadat Ucraina

Articolul precedentBOR îndeamnă populația să sprijine refugiații din Ucraina
Articolul următorZeci de civili au murit la Harkov. Președintele Ucrainei: “Este o crimă de război”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.