Improvizații, lucrări de mântuială și controale făcute abia în mometul în care există o tragedie: în Sectorul 6 din București există 5 școli care se află în pericol de incendiu.

Primarul Ciprian Ciucu susține că problema se datorează constructorilor care au făcut improvizații la instalația electrică. Edilul anunță că nu va recepționa lucrările și amenință cu ruperea contractelor, relatează Mediafax.

În cadrul unei postări pe Facebook, primarul Sectorului 6 din București, Ciprian Ciucu, s-a declarat scandalizat de situația din 5 școli unde constructorii nu au respectat proiectul tehnic și au făcut improvizații.

Ciucu a adăugat că refuză să recepționeze lucrările efectuate, susținând că, în cadrul unei verificări în teren, a remarcat faptul că persoana angajată în calitate de constructor nu a respectat proiectul tehnic.

Firma de dirigenție de șantier (aceea care trebuia să ne protejeze interesele în fața constructorului) nu a existat, nu au semnalat neconcordanțele ISU cu proiectul tehnic, iar rețeaua electrică montată este neconformă”, a scris edilul pe pagina de Facebook.

Pericol de incendiu în Sectorul 6: lucrări de mântuială în 5 școli

Despre oameni iresponsabili și responsabilități bifate pe ultima sută de metri: după tragedia de la Institutul Matei Balș, primarul Ciprian Ciucu a făcut referire la tragediile din clubul Colectiv și din spitale, anunțând că ar putea anula contractele cu firmele care au făcut lucrările din școli.

De asemenea, în urma verificărilor, edilul a anunțat că nu acceptă lucrări neconforme, deși există ”riscul” de a plăti politic pentru incompetența fostei administrații.

După Colectiv și incendiile de la spitale, asta ar fi chiar culmea, să nu învățăm din greșelile doreilor și din cinismul politicienilor! Oricum, cei vinovați vor plăti, acum voi analiza contractele și vom aplica penalități”.

Ciprian Ciucu a concluzionat că așteaptă explicațiile firmei care s-a ocupat de dirigenția de șantier. În cazul în care faptele relatate nu vor fi apoi pertinente, edilul a anunțat că va fi nevoit să renunțe la contracte.

Aștept explicațiile firmei care s-a ocupat de dirigenția de șantier, apoi, dacă nu sunt pertinente, este posibil să le desfac contractul și să-i fac și de râs, în mod public”, a arătat Ciprian Ciucu pe contul de socializare.

E nevoie de tragedie pentru a preveni tragedia

Cu toate acestea, prevenirea incendiilor în orice instituție din România rămâne doar la stadiul de declarație semnată pe fugă.

Se insistă pe redeschiderea fizică a școlilor, dar există școli asemănătoare celor din Sectorul 6, unele descoperite, cele mai multe, nu.

Nu există hidranți, nu există condiții de evacuare în caz de incendiu și nici instalații de detectare a flăcărilor. Neregulile au fost descoperite și încă se descoperă tardiv.

În România, intervenţia rapidă în caz de tragedie se reduce la vina aruncată de unii asupra altora. Cu viteză, cu patos și cu aplomb.

Articolul precedentDiana Șoșoacă, sprijin surprinzător: Codrin Ștefănescu crede că senatoarea are dreptate
Articolul următorPoliția Locală Sector 5 colaborează cu Garda de Mediu pentru a gestiona problema gunoaielor și a calității aerului
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time