Poliția Locală Sector 5 colaborează cu Garda de Mediu pentru a gestiona problema gunoaielor și a calității aerului

În „vizor” vor fi luate inclusiv acele locații în care se depozitează ilegal deșeuri

Multitudinea de deșeuri și calitatea proastă a aerului respirabil reprezintă o problemă pentru anumite cartiere ale Sectorului 5. Și nu de-acum, ci de ani de zile. O problemă trecută, de altfel, cu vederea de fostele administrații. Astfel, Poliția Locală Sector 5 și Garda de Mediu și-au dat „mâna” într-o acțiune comună ce vizează rezolvarea acestei situații cu care cetățenii din respectivele cartiere bucureștene se confruntă la ordinea zilei.

1 februarie, ziua de start a controalelor din Sectorul 5

Începând de astăzi, 1 februarie 2021, Poliția Locală Sector 5 și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu vor efectua controale privind calitatea aerului, prin identificarea potențialelor surse de imisii/emisii poluante care creează disconfort zonelor rezidențiale, în vederea reducerii acestora. Planul de acțiune care reprezintă un efort coordonat al administrației centrale și locale pentru rezolvarea mai multor probleme cetățenești care au legătură cu mediul.”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Sectorului 5, al Capitalei.

Potrivit aceluiași comunicat, se vor efectua inspecții în locurile unde se constată înregistrarea de arderi necontrolate de deșeuri, incendii de vegetație, însă și incendii la unitățile economice, care ar putea duce la modificarea calității aerului.

În plus, Poliția Locală Sector 5, împreună cu agenții Gărzii de Mediu, urmează să efectueze inspecții în vederea aplicării unor măsuri de urgență pentru reducerea și limitarea poluării atmosferei, cauzate de noxele emise de autoturismele aflate din trafic. Vizați sunt și cei care desfășoară activități care ar putea influența calitatea aerului.

Economat Sector 5, organigramă supradimensionată și ineficientă

Inspecții inclusiv la la locurile de depozitare ilegală a gunoaielor

În „vizor” vor fi luate inclusiv acele locații în care se depozitează ilegal, în mod sistematic, deșeuri. De asemenea, se va verifica modul în care funcționează sistemele de colectare separată a deșeurilor, cele situate pe domeniul public, pentru a se trage o concluzie clară asupra necesităților, din acest punct de vedere și pentru a se elabora o strategie prin care gunoaiele să nu mai fie abandonate la voia întâmplării.

Scopul planului de acțiune este acela de a asigura un mediu curat pentru cetățenii din Capitală

Primăria Sectorului 5
Articolul precedentSectorul 6: pericol de incendiu în 5 școli. Vinovații vor fi ”făcuți de râs”, în mod public
Articolul următorSenatorii PSD cer demisia ministrului Sănătății
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.