Deputatul PNL Alexandru Muraru a scris pe pagina sa de Facebook că este fundamental ca un partid politic „trebuie să trăiască potrivit provocărilor timpului său.”
De asemenea, Muraru e de părere că PNL a ajuns „un club de pasionați de politică ce își dispută puterea și atât”, afirmând că România anului 2022 este diferită față de 2021.
„Viteza cu care țara trebuie să facă față noilor provocări interne, geopolitice și de strategie macroeconomică la toate nivelurile, este și viteza cu care partidele politice trebuie să se adapteze”, a scris președintele PNL Iași.
Florin Cîțu și Congresul extraordinar. 40 de filiale au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia din fruntea partidului
Totodată, Muraru e de părere că prin noul leadership, românii care au votat PNL își vor schimba părerea despre partid, precizând că românii caută stabilitate, onestitate și dedicație. Mai mult, acesta a spus că partidul trebuie să se pregătească de anul electoral 2024.
„PNL are nevoie acum de un restart care să-i garanteze drumul, să-i seteze mecanismele politice, să-i reconstruiască toată arhitectura instituțională, politică și electorală pentru cel mai provocator an electoral din ultimele două decenii”, a spus Muraru, potrivit Digi24.
Deputatul liberal a mai spus că obiectivul principal este câștigarea alegerilor de peste doi ani, precizând că proiectul creat recent este o etapă depășită de „noile configurații politice.”
„#Refresh este, în cele mai multe cazuri, o soluție salvatoare. Am toată convingerea că făcând acum acest restart românii vor aprecia noul leadership. Românii vor profesionism, stabilitate, coerență, implicare, dedicație, onestitate, patriotism curat. Asta va oferi PNL de acum înainte”, a concluzionat Alexandru Muraru.
Reamintim că președintele PNL Florin Cîțu este așteptat de 40 de lideri liberali cu o solicitare de a demisiona din funcție, în caz contrar se va organiza un Congres extraordinar pentru alegerea unui nou președinte.
Potrivit surselor din interiorul partidului, noul președinte ar urma să fie Nicolae Ciucă. Mai mult, în cazul în care Cîțu refuză să semneze demisia, duminică ar urma să aibă loc ședința Consiliului Național al PNL, care să demareze procedura pentru organizarea congresului.
Odată cu plecare lui Florin Cîțu, va pleca din funcție și Dan Vîlceanu, ce ocupă acum poziția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.
Citește și: Florin Cîțu pe cale să pice de la conducerea ”Echipei Câștigătoare”