Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Conform ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, nu vor exista întârzieri în ceea ce priveşte o nouă lege a pensiilor.

Miercuri, 23 martie, ministrul a dat asigurări, declarând că termenul pentru această lege a rămas începutul anului viitor.

Declarația a fost făcută în cadrul unei dezbateri la Comisia pentru afaceri europene din Senat pe tema stadiului absorbţiei fondurilor europene şi a stadiului implementării Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, transmite Agerpres, citat de Gândul.ro.

Dan Vîlceanu: ”În Guvern, fiecare ministru îşi face datoria”

Înţeleg componenta politică a fiecărui ministru şi faptul că partidele politice doresc să dea mesajele publicului care le votează, dar să ştiţi că în Guvern fiecare ministru îşi face datoria. O să vedeţi că o să avem o lege a pensiilor, aşa cum ea este programată, jalonul este începutul anului viitor şi nu vor exista întârzieri din acest punct de vedere, în acel procent de 9,4%”, a declarat Dan Vîlceanu.

În ceea ce privește reforma din domeniul pensiilor, Vîlceanu a precizat că aceasta se va ocupa ministrul Muncii, Marius Budăi.

Reforma pensiilor, cuprinsă în PNRR, se referă la eliminarea inechităţilor şi creşterea pensiilor mici

Ne referim, pe de o parte, la inechităţile din sistemul de pensii actuale, aşa cum am dat şi exemplu cu diferenţe între pensionarii care au ieşit la pensie în condiţii similare. Celelalte pensii se referă la judecători, militari ş.a.m.d. Aşa cum ştiţi, în ceea ce priveşte magistraţii există o cartă a magistraţilor, care trebuie respectată. Şi în ceea ce priveşte pensiile militare, ele există în toată lumea, dar şi acolo trebuie eliminate inechităţile”, a mai spus Vîlceanu.

Referitor la sistemul de pensii militar, ministrul a precizat că inechităţi în sistemul public. Prin urmare, un militar care a ieşit la pensie în 2022 acum, primeşte o pensie cu 10 – 15 milioane (lei vechi – n.r.) mai mare decât un militar care a ieşit la pensie în urmă cu câţiva ani.

Articolul precedentMinistrul Familiei: „Războiul nu este al copiilor și nici unul nu ar trebui să sufere din cauza luptelor”
Articolul următorUniți în durere. Starețul unei mănăstiri din Ucraina a adăpostit mii de refugiați de la începutul războiului
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time