Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban este, de ceva vreme, atacat din toate direcțiile, pe tema dublării alocațiilor. Încă de la începutul mandatului, acestuia i s-a pus în cârcă această corvoadă pe care, încă de la început și contrar tuturor criticilor, a scos-o din calcul dintr-un motiv bine explicat: nu sunt bani. Și-apoi, ca să fie treaba, treabă, atât peste noi, cât și peste guvern, s-a pogorât ditamai pandemia care a secat izvoarele de bani până ce n-a mai fost nimic.

Cu toate astea, adversarii politici au insistat și, pe alocuri, au reușit chiar să-i convingă și pe cetățeni. Guvernul nu că n-ar avea, dar nu vrea. Cam acesta fiind refrenul cel mai des auzit în precampania electorală de croșeu.

Cu toate astea, Ludovic Orban pare hotărât să rămână fidel ideii că nu există bani pentru o asemenea „aroganță” financiară, acuzând că va ataca proiectul la CCR

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus premierul Orban, într-o conferinţă susţinută la sediul PNL după Biroul Executiv al partidului.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentRegulile de acordare a Indemnizațiilor de merit sunt interpretabile, iar haosul legislativ avantajează pe cineva!
Articolul următorCiolacu îl acuză pe Orban că nu a sprijinit autoritățile în lupta cu pandemia, ci a preferat să taie panglici
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.