Premierul Nicolae Ciucă (captură video)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, la „Turism cu optimism”, organizată de Alianța Pentru Turism, că țara noastră este sigură și e nevoie de măsuri care să dezvolte toate elementele de potențial, astfel încât turismul românesc să își revină, după doi ani de pandemie.

Șeful Executivului a mai precizat că prin turism, prin HoReCa, se poate ajunge la o contribuție de aproximativ 10% din PIB.

„Nu suntem acolo, dar faptul că împreună căutăm măsuri, faptul că împreună lucrăm la cadrul legal şi la măsurile de protecţie şi de sprijin a activităţii din turism ne dă încredere şi speranţă că putem să atingem acest nivel de ambiţie”, a spus Nicolae Ciucă.

„România are toate garanţiile de siguranţă şi securitate astfel încât să poată să desfăşoare o activitate de turism care să fie în beneficiul tuturor”

De asemenea, prim-ministrul României a adăugat că după doi ani de pandemie, unde turismul a avut de suferit de pe urma restricțiilor impuse de către autorități, a sosit momentul ca țara noastră să ajungă din nou printre țările căutate de turiști, „să ne folosim de infrastructura şi de frumuseţile pe care România le oferă.”

Totodată, Ciucă a amintit că prin fondurile de coeziune, din PNRR și din cadrul financiar 2021-2027 se pot face investiții importante pentru exploatarea în întregime a potențialului pe care țara noastră îl are. Acesta a precizat că ar fi „păcat” să nu fie folosite fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru acest lucru.  

„Vă încurajez să continuaţi să analizaţi care sunt cu adevărat elementele de efort, elementele de linie pe care putem merge împreună cu dumneavoastră şi să reuşim să eficientizăm tot ceea ce înseamnă partea aceasta de sprijin a domeniului HoReCa, a turismului în general, în condiţiile în care, iată, vorbeam de agresiunea care se petrece la graniţa noastră şi există această tendinţă ca oamenii să creadă că se pot confrunta cu o anumită stare de nesiguranţă”, a concluzionat premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă avertizează: Vor fi controale la toate companiile petroliere care funcţionează în România

Articolul precedentLege: Amenzi uriașe și suspendarea activității barurilor care vând țigări minorilor
Articolul următorRomânia și Ucraina, unite printr-un Parc Național al Păcii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.