Stelian Ion, ministrul Justiției

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Stelian Ion acuză PSD și PNL că nu fac demersurile necesare pentru a stopa defrișările masive de la noi din țară. Fostul ministru al Justiției a mai precizat că cele două formațiuni politice „și-au dat mâna în Parlament” pentru „a da verdicte și a găsi țapi ispășitori”.

„PSD și PNL, profitând de contextul crizei generate de creșterea prețului energiei electrice, și-au dat mâna pentru a da verdicte în Parlament și a găsi țapi ispășitori pentru această criză în numele unei comisii de anchetă.”, a afirmat Stelian Ion, într-o postare pe Facebook.

Stelian Ion: „Pervers demers din partea PSD și PNL”

Fostul ministru al Justiției din partea USR mai e de părere că scopul celor două partide politice, prin acest „pervers demers” este de a lovi puternic în asociațiile de mediu pentru că „le-au stricat combinațiile.”

„În felul ăsta mișelesc, pesediștii și peneliștii lovesc dur în asociațiile de mediu care le-au stricat combinațiile și care au câștigat în instanță procesele prin care au demonstrat clar că prin construirea ilegală a hidrocentralei de pe cursul râului Jiu, la Bumbești Livezeni, în  Parcul Naţional Defileul Jiului, s-ar distruge acest râu și ecosistemul din jurul său”, a mai scris Stelian Ion.

De asemenea, el a menționat că pentru PSD și PNL nu contează justiția, „nu face doi bani”, ci concluziile „șmecherește” din comisiile de anchetă politice. În finalul mesajului său, Stelian Ion trage un semnal de alarmă precizând că viitorul copiilor din această țară este în pericol din cauza corupției și a lipsei de interes față de mediul înconjurător. Cu toate acestea, fostul ministru al Justiției e ferm convins că lupta împotriva mafiei pădurilor va continua cu „toată forța.”

„Lupta cu mafia care vrea să distrugă viitorul copiilor noștri doar pentru a-și umple buzunarele va fi și mai dură, dar va continua cu toată forța!”, a concluzionat Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

În România dispar anual 20 de milioane de metri cubi, din care 200.000 sunt capturați de către autorități. Conform datelor oficiale de la Eurostat, în 2020, Uniunea Europeană avea 159 de milioane de hectare de păduri.

România riscă să rămână fără păduri în următorii 20 de ani

Articolul precedentEuropa a pierdut sute de milioane de păsări, doar în ultimii 40 de ani
Articolul următorUn avion Tarom va zbura la Pretoria și va aduce românii blocați acolo
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.