Fostul premier Viorica Dăncilă este deosebit de atentă la mișcările noului Guvern, dar și la declarațiile prim ministrului Ludovic Orban și ale miniștrilor săi. Recent, Orban a comentat situația plăților efectuate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, interpretarea fiind aceea că a lăsat să se înțeleagă că primarii PSD ar trebui mai atent verificați și, eventual, tăiați de la „porție”. Această interpretare a făcut-o pe Viorica Dăncilă să iasă la înaintare cu o opinie, pe care nu s-a ferit să o publice pe Facebook. Mai mult o avertizare pentru Orban, în sensul că acesta nu ar trebui să se gândească la răul primarilor social democrați, ci la binele românilor.

Această vendetă politică a domnului Orban este de-o gravă injustețe și nu aduce nimic bun comunităților, fie ele conduse de primari PSD sau PNL. Am spus de nenumărate ori că avem nevoie de autorități și conducători ai statului care să-i reprezinte PE TOȚI ROMÂNII, nu indivizi care iau măsuri discreționare în funcție de culoarea politică și interesele de partid.

Domnul Orban are senzația că se răzbună pe PSD, însă, în realitate, se răzbună pe români. Îi amintesc că pe durata mandatului meu toți primarii au primit bani de la Guvern, indiferent din ce partid erau.

Din păcate pentru noi toți, lipsa de maturitate a actualului Executiv și setea de a face rău Partidului Social Democrat vor avea, din ce în ce mai des și mai accentuat, consecințe grave pentru oameni”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa.

Orban avertizase însă că nu se vor face plăți pentru „cheltuieli scoase din burtă!”, într-un mesaj îndreptat către ministrul Dezvoltării.

Vă atrag atenția să urmăriți cu mare rigurozitate, nu vreau să văd …nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de 1,4 miliarde sau din alte sume de-a lungul anilor. Dacă-mi vine vreo primărie cu cerere de finanțare, evident nu voi accepta. Nu în ultimul rând, să vă uitați peste „deștepții” care au contracte de tip fantomatic cu Fondul Național de Investiții și acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la șmecheria pusă la cale prin Fondul de Investiții”, a spus premierul Orban.

Articolul precedentContinuă ancheta în dosarul „mită la PSD Arad”. Pe lista celor audiați sunt și Fifor și Cuc. Un lider PSD a ajuns deja la DNA Timișoara
Articolul următorInsula lui Ceaușescu din portul Constanța, resuscitată cu 74 milioane euro