Florin Cîțu se gândește la refacerea coaliției, dar cu câteva condiții

„Am ținut ușile deschise pentru USR PLUS, cât timp nu sunt alături de AUR și nu lucrează pe sub masă pentru voturile PSD pentru moțiune”

Florin Cîțu, noul președinte ales al PNL, ia în calcul reluarea discuțiilor cu USR PLUS în vederea refacerii coaliției de guvernare, cu condiția ca aceștia să renunțe la moțiunea de cenzură depusă alături de AUR. Mai mult, că momentul discuțiilor va fi cel mai probabil după Congresul USR PLUS, din 2-3 octombrie.

„Ne gândim să refacem coaliția. Am ținut ușile deschise pentru foștii parteneri – sau partenerii – de la USR PLUS, cât timp nu sunt alături de AUR și nu lucrează pe sub masă pentru voturile PSD pentru moțiune. Atât timp cât există acea moțiune e complicat să avem un dialog”, a spus Cîțu pentru Digi24, după Congresul PNL.

Cât privește moțiunea, la care a fost invitat de către PSD, ca formă de salutare a victoriei în alegerile interne, Florin Cîțu a precizat că „moțiunea PSD nu are cum să treacă fără voturile USR. USR trebuie să decidă dacă vor să fie la guvernare lângă PNL și UDMR sau să fie lângă PSD și AUR.”

Situația lui Florin Cîțu, în cazul oricărei moțiuni de cenzură, este una destul de delicată dacă ne reamintim declarațiile făcute cu urmă cu câteva luni de Ludovic Orban, potrivit cărora „niciun parlamentar PNL, cât eu sunt preşedinte Partidului Național Liberal, nu va susţine nicio moţiune de cenzură împotriva unui guvern condus de un premier al PNL.”

Totodată, premierul Cîțu a afirmat că este necesar să se aștepte și finalizarea Congresului USR PLUS. „Eu zic să așteptăm rezultatul congresului și apoi să ne așezăm la masă. După 2 octombrie vor fi altfel discuțiile”, subliniind că după acest moment va discuta și despre coaliție.

De altfel, USR PLUS a anunțat încă din timpul Congresului PNL că a luat o decizie în unanimitate: nu poate continua guvernarea cu Florin Cîțu premier. „Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”. Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”, au scris reprezentanții USR PLUS pe pagina lor de Facebook.

Orban părăsește camera, Camera Deputaților

Articolul precedentOrban părăsește camera, Camera Deputaților
Articolul următorCiolacu are critici dure la adresa Congresului PNL – „festival al covidului”